26/02/2020 26/02/2020 Δημοσιεύτηκε, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – 25 Φεβρουαρίου 2020, ΦΕΚ Αρ. Φύλλο 42, Τεύχος Πρώτο, καθώς αυτή αναπαράγεται στο σύνολο της από τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως. Εστιάζουμε στο Άρθρο Πρώτο, περίπτωση (στ), και στη διατύπωση του νομοθέτη: «στην προσωρινή...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 17:25

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων θρησκευτικής λατρείας; 

Διαδώστε:
Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων θρησκευτικής λατρείας; 

Δημοσιεύτηκε, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – 25 Φεβρουαρίου 2020, ΦΕΚ Αρ. Φύλλο 42, Τεύχος Πρώτο, καθώς αυτή αναπαράγεται στο σύνολο της από τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως.

Εστιάζουμε στο Άρθρο Πρώτο, περίπτωση (στ), και στη διατύπωση του νομοθέτη: «στην προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κάθε τύπου και βαθμού, χώρων θρησκευτικής λατρείας…», η οποία θα δύναται να επιβληθεί ως πιθανόν μέτρο προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο μεταξύ, βάσει της επίκαιρης ΠΝΜ, δύναται να επιβληθούν μέτρα από τα αρμόδια όργανα, κατά το ηπιότερο δυνατό για την εκπλήρωση του σκοπού, για την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού.

Επίσης, δύναται να επιβληθούν μέτρα για την προσωρινή επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς εντός της επικράτειας, στην προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον σε ομάδες προσώπων προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου.

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων