07/07/2020 07/07/2020 Την αντίδραση του προς τις προκλήσεις των αιρετικών εκφράζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά τις τελευταίες ημέρες, γίνεται κατ’ οίκον διανομή φυλλαδίων και κυρίως της Καινής Διαθήκης, ως «ένα δώρο», από την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (Ε.Ι.Ε.) και με την ένδειξη «ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ» (kathespiti.gr). Η οργάνωση...
07 Ιουλίου, 2020 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 19:19

Προσοχή στους αιρετικούς συνιστά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Διαδώστε:
Προσοχή στους αιρετικούς συνιστά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Την αντίδραση του προς τις προκλήσεις των αιρετικών εκφράζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά τις τελευταίες ημέρες, γίνεται κατ’ οίκον διανομή φυλλαδίων και κυρίως της Καινής Διαθήκης, ως «ένα δώρο», από την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (Ε.Ι.Ε.) και με την ένδειξη «ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ» (kathespiti.gr).

Η οργάνωση αυτή ανήκει στις νεοπροτεσταντικού χαρακτήρα ομάδες με προσηλυτιστική δραστηριότητα, που με το πρόσχημα της διανομής της Καινής Διαθήκης, έχει σκοπό την επικοινωνία με περισσότερους πιστούς χριστιανούς για διανομή προτεσταντικού υλικού, τελείως ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Επίσης, ενεργούν με δόλιο τρόπο κρύβοντας το πραγματικό τους πρόσωπο και τις αιρετικές τους δοξασίες, αφού γράφουν ότι δεν έχουν «σχέση με αιρέσεις, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους κ.λπ.». Οι ίδιοι δηλώνουν στην ιστοσελίδα τους πως είναι Ευαγγελικοί, Προτεστάντες, Διαμαρτυρόμενοι, ένα «σωματείο διαδογματικό και υπερδογματικό», που ταυτίζονται (όπως ισχυρίζονται) και με το καθολικό και με το ορθόδοξο και με το διαμαρτυρόμενο δόγμα. Στην πραγματικότητα, ενώ οι ίδιοι λένε πως δέχονται το Σύμβολο της Πίστεως και την Αγία Γραφή, απορρίπτουν την ερμηνεία των Πατέρων μας, αφού αρνούνται την Ιερά Παράδοση, τους Αγίους Πατέρες, την Παναγία, τους Αγίους, τις Εικόνες, τα Ιερά Μυστήρια.

“Ο Σεβασμιώτατος, ως Επίσκοπος και πνευματικός πατέρας των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως, καλεί τους αδελφούς Χριστιανούς να διαφυλάξουν τον εαυτό τους από τις προκλήσεις των αιρετικών αυτῶν νεοπροτεσταντικών ομάδων.  Ο Μητροπολίτης, δια του παρόντος δελτίου, ενημερώνει όλα τα μέλη της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και παρακαλεί να μην παραλάβουν τα φυλλάδιά τους αλλά και την Καινή Διαθήκη, η οποία μπορεί να φέρει αποδεκτό κείμενο μεταφράσεως, όμως χωρίς τη σωστή συνήθεια να υπάρχει μαζί και το πρωτότυπο. Ο Σεβασμιώτατος, προτρέπει τους αγαπητούς μας Χριστιανούς, να μην αποκτήσουν καμία επικοινωνία μαζί τους, ενώ εάν έχουν αφήσει στο σπίτι τους το σχετικό υλικό με το ανωτέρω περιεχόμενο, να παραδώσουν ολόκληρο το πακέτο στην ενορία τους. Επίσης, αν οι πιστοί δεν έχουν στο σπίτι τους Καινή Διαθήκη, να ζητήσουν από τους καλούς μας Ιερείς να φροντίσουν να λάβουν μια Ορθοδόξου περιεχομένου (κείμενο και μετάφραση) της Εκκλησίας της Ελλάδος, την εγκεκριμένη εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου” αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συγκεκριμένη ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Οι διδασκαλίες των νεοπροτεσταντικών αυτών κινήσεων έχουν εξωτερικώς «μόρφωσιν ευσεβείας» (Β΄ Τιμ. γ΄,5), όμως ουσιαστικά συνιστούν «έτερον ευαγγέλιον» (Γαλ. α΄,6)».

“Έχουμε χρέος, αγαπητοί, ως Βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες, να αποτρέψουμε κάθε κίνηση που ζημιώνει την Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό, αλλά και κάθε άλλη δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της Πατρίδος μας με αθέμιτες επιδράσεις στη θρησκευτική μας συνείδηση, όπως πράττει το εν λόγω σωματείο. Προσοχή! Διαφυλάττουμε τον εαυτό μας από τους αιρετικούς!”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων