12/03/2021 12/03/2021 Στο ισχυρό πλήγμα το οποίο υπέστησαν οι ναοί στους δήμους Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, από τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου, αλλά και στη διάσωση των κειμηλίων, αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.  Σύμφωνα με την κ. Σδρόλια οι αρχαιότητες στην πόλη της Λάρισας άντεξαν στα 6,3 Ρίχτερ. Όπως σημείωσε, μιλώντας στην...
12 Μαρτίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 17:33

Προσπάθειες για να διασωθούν τα κειμήλια στη Λάρισα

Διαδώστε:
Προσπάθειες για να διασωθούν τα κειμήλια στη Λάρισα

Στο ισχυρό πλήγμα το οποίο υπέστησαν οι ναοί στους δήμους Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, από τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου, αλλά και στη διάσωση των κειμηλίων, αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια. 

Σύμφωνα με την κ. Σδρόλια οι αρχαιότητες στην πόλη της Λάρισας άντεξαν στα 6,3 Ρίχτερ.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, πάνω από 25 ναοί έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με τους περισσότερους από αυτούς να σώζονται και να υπάρχει η ελπίδα διατήρησής τους με τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Μεταξύ αυτών και Ναοί 500 ετών όπως ο Άγιος Νικόλαος Τουραχάν στην πόλη του Τυρνάβου από τον οποίο κατέρρευσε το κωδωνοστάσιο και στο Δομένικο Ελασσόνας.

Αναφερόμενη στα κειμήλια που φυλάσσονταν στους κατεστραμμένους ναούς, διαβεβαίωσε πως “Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε όσα περισσότερα κειμήλια μπορέσουμε μόλις σταματήσουν οι μετασεισμοί”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων