04/04/2021 04/04/2021 Το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου 2021, εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή της Κουλίνας. “Η κοινωνία μας έχει αποχρωματιστεί πνευματικά. Οι κυρίαρχες ιδεολογίες του κόσμου προσπαθούν να ελέγξουν την ζωή, την σκέψη, την ελευθερία μας, όχι τώρα μόνο με την αφορμή...
04 Απριλίου, 2021 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 19:53

“Προσπαθούν να ελέγξουν την ζωή, την σκέψη, την ελευθερία μας”

Διαδώστε:
“Προσπαθούν να ελέγξουν την ζωή, την σκέψη, την ελευθερία μας”

Το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου 2021, εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή της Κουλίνας.

“Η κοινωνία μας έχει αποχρωματιστεί πνευματικά. Οι κυρίαρχες ιδεολογίες του κόσμου προσπαθούν να ελέγξουν την ζωή, την σκέψη, την ελευθερία μας, όχι τώρα μόνο με την αφορμή της πανδημίας, αλλά και από παλαιά. Η ελπίδα όμως δεν φεύγει από την καρδιά μας. Είναι ο Χριστός, ως οδός, ελπίδα, ζωή και χαρά, που μας δίνει αληθινό νόημα. Με την δύναμη της πίστεως στην καρδιά μας και με την ελπίδα της παρουσίας του Θεού τόσο στην παρούσα, όσο και στην αιώνια ζωή” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του.

 

 

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας υπενθυμίζει ότι ο σταυρός του Κυρίου δεν είναι απλά ένα σύμβολο, αλλά είναι ο τρόπος, το μέσο της σωτηρίας μας. Μάλιστα, ιδιαίτερα αυτή την ημέρα, όπως και σε κάθε θεία λειτουργία, ζούμε μαζί τον σταυρό και την ανάσταση του Χριστού! Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο ως Μέγας Αρχιερεύς για να σηκώσει τον σταυρό. Ήρθε για να θυσιαστεί. Αυτόν τον σταυρό καλούμαστε να προσκυνήσουμε, για να πάρουμε δύναμη κι εμείς.

Δεν έχουμε δικαιολογία να παραμένουμε στην άκρη. Έχουμε ακούσει από τον ίδιο τον Θεό το μήνυμα και τον τρόπο της σωτηρίας. Από το ύψος της μεγαλωσύνης και της δόξας Του ο Θεός έλαβε την οικεία μορφή την ανθρωπίνη, πλην της αμαρτίας μας. Ο Χριστός λαμβάνει την εμπειρία της φύσης μας, αλλά κι εμείς έχουμε εμπειρία του ίδιου του Θεού, ο οποίος συνανεστράφη μαζί μας, θυσιάστηκε για μας, μας υιοθέτησε και μας έκανε παιδιά του και μέσα από την υιοθεσία μας έδωσε την δυνατότητα της σωτηρίας, της επουράνιας τάξης, της επουράνιας ζωής.

Ενισχυόμαστε σήμερα με την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Γι’ αυτό και ας αναθεωρήσουμε την ζωή μας. Ας εξετάσουμε τι προσέφερε ο Θεός σε μας και τι αντιπροσφέρουμε εμείς με την ζωή, τους λόγους, τις σκέψεις, τα έργα, την καρδιά μας. Αν όλα συμφωνούν με την ζωή του Χριστού, ο Οποίος θυσιάστηκε για τον καθέναν μας, τότε καλώς. Αλλιώς ας αναθεωρήσουμε την πορεία μας.

Η κοινωνία μας έχει αποχρωματιστεί πνευματικά. Οι κυρίαρχες ιδεολογίες του κόσμου προσπαθούν να ελέγξουν την ζωή, την σκέψη, την ελευθερία μας, όχι τώρα μόνο με την αφορμή της πανδημίας, αλλά και από παλαιά. Η ελπίδα όμως δεν φεύγει από την καρδιά μας. Είναι ο Χριστός, ως οδός, ελπίδα, ζωή και χαρά, που μας δίνει αληθινό νόημα. Με την δύναμη της πίστεως στην καρδιά μας και με την ελπίδα της παρουσίας του Θεού τόσο στην παρούσα, όσο και στην αιώνια ζωή.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η τοπική Εκκλησία διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως. Τους αιμοδότες επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, ο οποίος τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Εκκλησίας, ενώ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι ημέρα της προσκύνησης του τιμίου Σταυρού είναι μία υπενθύμιση σε όλους ότι η αγάπη δεν είναι μόνο λόγια. Το ανθρώπινο αίμα δεν εξαγοράζεται, ούτε πωλείται, και γι’ αυτό πρέπει να το προσφέρουμε ως πράξη αγάπης, αλληλεγγύης, μίμηση Χριστού.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων