19/05/2023 19/05/2023 104 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Σε ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου αναφέρει ότι “κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των 353.000 θυμάτων, αλλά και του άγριου ξεριζωμού όσων κατάφεραν να γλυτώσουν τη σφαγή.” “Η βίαιη εξόντωση και η εκρίζωση του Ποντιακού Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες...
19 Μαΐου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 14:59

«Προσχεδιασμένο έγκλημα των Νεοτούρκων» η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Διαδώστε:
«Προσχεδιασμένο έγκλημα των Νεοτούρκων» η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

104 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Σε ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου αναφέρει ότι “κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των 353.000 θυμάτων, αλλά και του άγριου ξεριζωμού όσων κατάφεραν να γλυτώσουν τη σφαγή.”

“Η βίαιη εξόντωση και η εκρίζωση του Ποντιακού Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες αποτέλεσε προσχεδιασμένο έγκλημα του κινήματος των Νεοτούρκων. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να ενθυμάται και να καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες αποτρόπαιης βαρβαρότητας, όπως η συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών ούτως ώστε παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά”, όπως αναφέρεται.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου τονίζει ότι “στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της ποντιακής κοινότητας και σύσσωμου του Ελληνισμού για διεθνή αναγνώριση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος με σκοπό την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της διεθνούς νομιμότητας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων