28/10/2019 28/10/2019 Το δικό του μήνυμα για την επέτειο του «Όχι» έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρρισον. H ιστορία της νεότερης Ελλάδας περιέχει μερικές από τις μεγαλύτερες μαρτυρίες που αφορούν το ελληνικό μαχητικό πνεύμα στα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες αποτελούν πηγή διαρκούς υπερηφάνειας, με τις γενιές του ελληνικού λαού να αντικατοπτρίζουν...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 15:40

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: “Τιμώ τις θυσίες των Ελλήνων για την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα”

Διαδώστε:
Πρωθυπουργός Αυστραλίας: “Τιμώ τις θυσίες των Ελλήνων για την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα”

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο του «Όχι» έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρρισον.

H ιστορία της νεότερης Ελλάδας περιέχει μερικές από τις μεγαλύτερες μαρτυρίες που αφορούν το ελληνικό μαχητικό πνεύμα στα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες αποτελούν πηγή διαρκούς υπερηφάνειας, με τις γενιές του ελληνικού λαού να αντικατοπτρίζουν τον θαρραλέο και ηρωικό αγώνα ενάντια στην εισβολή και την κατοχή.

Το εμφατικό «Όχι» ως απάντηση στις δυνάμεις που απειλούσαν την Ελλάδα, οι θυσίες και οι απώλειες στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και η αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα αποτελούν μέρος μιας διαρκούς κληρονομιάς που έχει κατακτήσει μια θέση στην καρδιά των Ελλήνων.

Αυτή την ημέρα, συμμερίζομαι τον θαυμασμό που νοιώθουν πολλοί Έλληνες της Αυστραλίας για εκείνους που πήραν μέρος σε εκείνα τα ιστορικά γεγονότα. Αποτίω φόρο τιμής σε εκείνους που πολέμησαν, που υπέφεραν και υπέμειναν τις κακουχίες, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιβράδυνση των επιχειρήσεων των επιτιθέμενων και στη λήξη του πολέμου.

Πάνω απ’ όλα, αναγνωρίζω τη διαρκή φιλία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας που είναι σφυρηλατημένη στη ζέση του πολέμου και τιμώ τις θυσίες που έγιναν για να κερδίσουμε την ελευθερία που όλοι μας απολαμβάνουμε σήμερα.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων