14/01/2022 14/01/2022 Στα ζητήματα της πανδημίας, της Οικονομίας, των εθνικών θεμάτων, αλλά των εκλογών και των πολιτικών συνεργασιών περιεστράφη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κα τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ότι η στάση μας απέναντι στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει και πρόσθεσε λέγοντας:...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 9:36

Πρωθυπουργός: Δεν έχει αλλάξει η στάση μας απέναντι στην Τουρκία

Διαδώστε:
Πρωθυπουργός: Δεν έχει αλλάξει η στάση μας απέναντι στην Τουρκία

Στα ζητήματα της πανδημίας, της Οικονομίας, των εθνικών θεμάτων, αλλά των εκλογών και των πολιτικών συνεργασιών περιεστράφη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κα τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ότι η στάση μας απέναντι στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει και πρόσθεσε λέγοντας: “Η πόρτα του διαλόγου και η δική μου προσωπική δυνατότητα να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο Erdogan υπάρχει πάντα. Υπάρχουν σημεία και πεδία στα οποία και σήμερα συζητάμε, παραδείγματος χάρη η τουριστική συνεργασία. Υπάρχουν πεδία, δηλαδή, τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε. Αλλά τουλάχιστον σε αυτά τα οποία διαφωνούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε πολιτισμένα, χωρίς ρητορικές εξάρσεις και χωρίς προβολές ισχύος οι οποίες τις πιο πολλές φορές, επιτρέψτε μου να πω, ενέχουν και ένα στοιχείο γραφικότητας αν όχι γελοιότητας”. 

Αναφορικά με το casus belli και τη στάση της Τουρκίας, ανέφερε: “Το casus belli είναι μία πραγματικότητα που μας συνοδεύει από το 1995 και καλά κάνουμε και σε κάθε ευκαιρία το επισημαίνουμε. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο το casus belli, το πρόβλημα είναι η «Γαλάζια Πατρίδα» ως ένα αφήγημα προβολής κυριαρχίας το οποίο αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία και τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Έχουμε υψώσει γραμμές άμυνας διπλωματικές αλλά και στρατιωτικές. Έχουμε χτίσει συμμαχίες με πάρα πολύ μεγάλη ισχύ. Αναφέρομαι στην Ελληνογαλλική Συμφωνία, στη Συμφωνία με τις ΗΠΑ”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων