29/09/2020 29/09/2020 Άρχισε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τις πόλεις του Oppenheim (Επαγγελματική Σχολή), Koblenz (Επαγγελματική Σχολή Τοπίου) και Bitburg (Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού) της Γερμανίας, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους Eckhard Boy, Alexander Kreisel κ.ά. Οι σπουδαστές συνεχίζουν το έργο τους στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 18:01

Πρώτη Ομάδα Κηπουρών Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Πρώτη Ομάδα Κηπουρών Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Άρχισε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τις πόλεις του Oppenheim (Επαγγελματική Σχολή), Koblenz (Επαγγελματική Σχολή Τοπίου) και Bitburg (Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού) της Γερμανίας, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους Eckhard Boy, Alexander Kreisel κ.ά.

Οι σπουδαστές συνεχίζουν το έργο τους στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με απαρχή το 1996 μέχρι σήμερα ανελλιπώς. Η δεύτερη ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση από 11 έως 25 Οκτωβρίου 2020 στον περιβάλλοντα χώρο της ΟΑΚ.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άσκηση των φοιτητών στη χρήση της πέτρας, δημιουργώντας ψηφιδωτά και μονοπάτια εμπνευσμένα τόσο από την κρητική, όσο και από τη χριστιανική παράδοση (σύμβολα).

 

 

Την πρώτη ημέρα, ο Γενικός Διευθυντής Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του Ιδρύματος καλωσόρισαν τους φοιτητές και τους ευχαρίστησαν, διότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία το όλο Πρόγραμμα αποτελεί μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης. Επίσης, ο κ. Ζορμπάς έκανε μία σύντομη αναφορά για τη χρήση της πέτρας από την Προϊστορική Εποχή (Εποχή του Λίθου) και αργότερα της Τέχνης γενικότερα (Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Μικροτεχνία κ.λπ.), αλλά και για τη χρήση της λέξης «πέτρα» στη γλώσσα ως καθοριστικό έκφρασης, καθόλου ευχάριστη μερικές φορές.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης και να επισκεφθούν την ενδοχώρα, Μουσεία και αξιοθέατα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα τηρηθούν όλα τα ενδεδειγμένα Πρωτόκολλα Υγιεινής από το Κράτος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων