15/10/2021 15/10/2021 «Στις περιοχές των Σαβαλίων, της Γαστούνης, της Βάρδας, της Μανωλάδας και της Κουρούτας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος. Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν καταγράφηκαν προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού». Ειδικότερα, σύμφωνα με τον...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2021 - 21:05

Προβλήματα σε περιοχές της Ηλείας απο την κακοκαιρία

Διαδώστε:
Προβλήματα σε περιοχές της Ηλείας απο την κακοκαιρία

«Στις περιοχές των Σαβαλίων, της Γαστούνης, της Βάρδας, της Μανωλάδας και της Κουρούτας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν καταγράφηκαν προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή των Σαβαλίων διακλαδίζονται διάφορες αποστραγγιστικές τάφροι και αρδευτικά κανάλια, τα οποία έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε καλλιέργειες, ενώ ανάλογη κατάσταση προκλήθηκε και στην περιοχή ανάμεσα στην Βάρδα και την Μανωλάδα». Στις προαναφερόμενες περιοχές, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Γιαννόπουλος, «επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα, ώστε να υπάρξει απορροή των υδάτων».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «ένα ακόμη πρόβλημα με πλημμύρες προκλήθηκε στην περιοχή της Σκαφιδιάς και συγκεκριμένα γύρω από τις εκβολές του Ιάρδανου ποταμού, λόγω των φερτών υλικών».

Εκτός από τις καλλιέργειες, πλημμύρες έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε φυτώρια, σε αποθήκες και σε επιχειρήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αντιπεριφέρεια Ηλείας, καλούνται «οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα να απευθυνθούν στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή κρατικής αρωγής, για να πραγματοποιήσει την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων