15/07/2020 15/07/2020 Αγνοώντας τις διεθνείς συμβάσεις, το Ψευδοκράτος στην Κύπρο με την στήριξη και πρωτοβουλία της Άγκυρας συνεχίζει τις εργασίες του για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, της “πόλης με τις 365 εκκλησίες” Ο καλούμενος ως υπουργός Εξωτερικών των Κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι “Τμήμα μηχανολογίας» του «Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου” προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην...
15 Ιουλίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 8:50

Προχωρούν οι εργασίες στα Βαρώσια

Διαδώστε:
Προχωρούν οι εργασίες στα Βαρώσια

Αγνοώντας τις διεθνείς συμβάσεις, το Ψευδοκράτος στην Κύπρο με την στήριξη και πρωτοβουλία της Άγκυρας συνεχίζει τις εργασίες του για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, της “πόλης με τις 365 εκκλησίες”

Ο καλούμενος ως υπουργός Εξωτερικών των Κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι “Τμήμα μηχανολογίας» του «Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου” προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην μελέτη των κτιρίων εντός της περίκλειστης πόλης και αναμένεται εντός των ημερών να εκπονήσει τη σχετική μελέτη
Το εν λόγω πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1979 στο ψευδοκράτος και δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με μόνη εξαίρεση αυτή της Τουρκίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κατεχόμενα βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο καθώς έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή «προεδρικών εκλογών» στις 11 Οκτωβρίου 2020.
Ο κ. Οζερσάι συνέδεσε και το θέμα των Βαρωσίων με τις προεδρικές εκλογές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις.

Στην Κύπρο η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της γνωμάτευση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη καθώς επίσης και των ξένων νομικών της Συμβούλων, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μαζικές προσφυγές ιδιοκτητών περιουσιών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δεν θα αποτρέψουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς για εποικισμό της περίκλειστης πόλης άρα δεν θα πρέπει να ενθαρρύνονται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων