16/07/2020 16/07/2020 Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην Αγία Σοφία, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την 24η Απρίλιου, ημέρα που θα λειτουργήσει και επισήμως ως τζαμί. Οι πινακίδες που γράφουν “μουσείο” αφαιρέθηκαν, οι επίσημοι τουριστικοί κατάλογοι της Κωνσταντινούπολης ξανατυπώνονται, τα χαλιά ετοιμάζονται, και ολοκληρώνεται το σύστημα που θα καλύψει τις ιστορικές αγιογραφίες. Η Αγία Σοφία...
16 Ιουλίου, 2020 - 8:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 7:56

Προχωρούν οι εργασίες στην Αγιά Σοφιά- Νέα προκλητική φιέστα Ερντογάν: “Το άνοιγμα της Αγιά Σοφιάς θυμίζει τι εστί κατάκτηση της πόλης”

Διαδώστε:
Προχωρούν οι εργασίες στην Αγιά Σοφιά- Νέα προκλητική φιέστα Ερντογάν: “Το άνοιγμα της Αγιά Σοφιάς θυμίζει τι εστί κατάκτηση της πόλης”

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην Αγία Σοφία, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την 24η Απρίλιου, ημέρα που θα λειτουργήσει και επισήμως ως τζαμί.
Οι πινακίδες που γράφουν “μουσείο” αφαιρέθηκαν, οι επίσημοι τουριστικοί κατάλογοι της Κωνσταντινούπολης ξανατυπώνονται, τα χαλιά ετοιμάζονται, και ολοκληρώνεται το σύστημα που θα καλύψει τις ιστορικές αγιογραφίες.

Η Αγία Σοφία αναδεικνύεται πλέον σε σημείο αναφοράς της τουρκικής προκλητικότητας, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβάλει ανοικτά τις διεκδικήσεις του.
Η μεγάλη σημειολογία που παίζει για το τουρκικό καθεστώς η μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τέμενος διεφάνη και στην χθεσινή φιέστα-παρωδία που πραγματοποιήθηκε έξω από τον ναό με αφορμή τη συμπλήρωση των 4 ετών από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν.

«Για να κατανοήσουμε την 15η Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Και αυτό το υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι μάταια κάποιοι πιστεύουν ότι θα διαμελίσουν τη σύγχρονη Τουρκία, όπως έγινε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε τις επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων με τον ίδιο τρόπο που καρφώνουμε τη σημαία μας κάθε φορά που οι ορκισμένοι εχθροί μας προσπαθούν να την υποστείλουν, με τον ίδιο τρόπο που κάναμε την προσευχή, που σώπασε στην Αγία Σοφία, να ακουστεί ξανά στους ουρανούς μετά από 86 χρόνια», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι όσοι δοκίμασαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 “να αλυσοδέσουν ξανά αυτό το έθνος που λατρεύει την ελευθερία, δεν τα κατάφεραν»

Με αφορμή την επέτειο αυτή στήθηκε χθες έξω από την Αγιά Σοφιά μια προκλητική φιέστα .

Νέοι και νέες ντυμένοι με κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια χόρεψαν μπροστά από την Αγιά Σοφιά, με την κάμερα να εστιάζει με κάθε ευκαιρία στα σημεία όπου εκτελούνται οι εργασίες για την μετατροπή του μνημείου της Ορθοδοξίας σε τζαμί.
Οι χορευτές έκαναν σχηματισμούς δημιουργώντας συνθήματα για τη νίκη της «Νίκη της Δημοκρατίας» αλλά και την ημισέληνο.

Κατά την παράσταση ακούγεται «επική» ορχηστρική μουσική ενώ το τελευταίο πλάνο εστιάζει στον τρούλο της Αγίας Σοφίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων