23/11/2019 23/11/2019 ΚΥΠΡΟΣ – Με ψαλμωδίες, προσευχές και θυμίαμα γέμισε το πρωί του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου 2019, ο βουβός σήμερα ιερός ναός του Αγίου Επιφανίου στο κατεχόμενο χωριό Μηλιά Αμμοχώστου. Λεηλατημένος με εμφανή τα σημάδια του μένους του αλλόθρησκου εισβολέα και παραδομένος στη φθορά του χρόνου υποδέχθηκε τους λιγοστούς προσκυνητές, πρόσφυγες εκτοπισθέντες από τις πατρογωνικές τους εστίες...
23 Νοεμβρίου, 2019 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 20:57

Ψαλμοί και ύμνοι στην βουβή εκκλησία του Αγίου Επιφανίου

Διαδώστε:
Ψαλμοί και ύμνοι στην βουβή εκκλησία του Αγίου Επιφανίου

ΚΥΠΡΟΣ – Με ψαλμωδίες, προσευχές και θυμίαμα γέμισε το πρωί του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου 2019, ο βουβός σήμερα ιερός ναός του Αγίου Επιφανίου στο κατεχόμενο χωριό Μηλιά Αμμοχώστου.

Λεηλατημένος με εμφανή τα σημάδια του μένους του αλλόθρησκου εισβολέα και παραδομένος στη φθορά του χρόνου υποδέχθηκε τους λιγοστούς προσκυνητές, πρόσφυγες εκτοπισθέντες από τις πατρογωνικές τους εστίες που ήλθαν να λειτουργηθούν στον Άγιο τους.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Καράς, πλαισιούμενος από τους Πρωτ. Προκόπιο Προκοπίου, Πρεσβ. Σάββα Ευαγόρου και τον διάκονο Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Στο τέλος, τελέστηκαν τα μνημόσυνα των πεσόντων και πάντων των κεκοιμημένων της κοινότητας.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αντώνης Καραντώνης, οι κ.κ Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλλας και Ονούφριος Κουλά, βουλευτές ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Μιχάλης Τζιώρτας Πρόεδρος της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Χαράλαμπος Μοσφίλης, Πρόεδρος κοινότητος Μανδρών Αμμοχώστου και Πανίκος Γιασουμή, πρόεδρος κοινότητος Γύψου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Ανάγνωσις Ιερού Ευαγγελίου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων