17/05/2020 17/05/2020 Ψηλά στην ατζέντα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, βρίσκεται η θρησκευτική διπλωματία καθώς “πρόκειται για έναν τομέα, που η Ελλάδα, για λόγους ιστορικούς κυρίως, βρέθηκε από πολύ νωρίς να παίζει σημαντικό ρόλο ως μία χώρα που διαθέτει ένα ισχυρό ορθόδοξο αποτύπωμα στην κουλτούρα της”, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ –...
17 Μαΐου, 2020 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 12:04

Ψηλά στην ατζέντα της Ελλάδας η θρησκευτική διπλωματία

Διαδώστε:
Ψηλά στην ατζέντα της Ελλάδας η θρησκευτική διπλωματία

Ψηλά στην ατζέντα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, βρίσκεται η θρησκευτική διπλωματία καθώς “πρόκειται για έναν τομέα, που η Ελλάδα, για λόγους ιστορικούς κυρίως, βρέθηκε από πολύ νωρίς να παίζει σημαντικό ρόλο ως μία χώρα που διαθέτει ένα ισχυρό ορθόδοξο αποτύπωμα στην κουλτούρα της”, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.

“Στις αρμοδιότητές μας είναι και η λεγόμενη θρησκευτική διπλωματία. Πρόκειται για έναν τομέα, που η Ελλάδα, για λόγους ιστορικούς κυρίως, βρέθηκε από πολύ νωρίς να παίζει σημαντικό ρόλο ως μία χώρα που διαθέτει ένα ισχυρό ορθόδοξο αποτύπωμα στην κουλτούρα της, αλλά και έχουσα την ικανότητα να κατανοεί καλύτερα τους άλλους πολιτισμούς λόγω της γεωγραφικής της θέσης σε ένα σταυροδρόμι ηπείρων, πολιτισμών και θρησκειών. Η εμπειρία αυτή είναι πολύτιμη, διότι ενισχύει την ενσυναίσθηση, ένα στοιχείο απαραίτητο αλλά σπάνιο στις διεθνείς σχέσεις. Ενσυναίσθηση συνεπάγεται καλύτερη κατανόηση των αξιών και των ευαισθησιών των άλλων λαών. Για την Ελλάδα, οι θρησκευτικές υποθέσεις έχουν επίσης μια πρόσθετη σημασία που απορρέει από τον κεντρικό ρόλο της Εκκλησίας στην οργάνωση των ομογενειακών κοινοτήτων ανά τον κόσμο”, σημείωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων