22/02/2021 22/02/2021 “Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21.2.1913 είναι μια κορυφαία ημέρα της σύγχρονης ιστορίας μας” αναφέρει με ανάρτησή της στο Instagram η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, με αφορμή την ιστορική αυτή επέτειο της στα Ιωάννινα. Και συνεχίζει γράφοντας: “Ημέρα τιμής και μνήμης για όλους εκείνους που έδωσαν τον ηρωικό...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 15:51

ΠτΔ: Εκεί που η Ανατολή εμβαπτίζεται στη χριστιανική πίστη

Διαδώστε:
ΠτΔ: Εκεί που η Ανατολή εμβαπτίζεται στη χριστιανική πίστη

“Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21.2.1913 είναι μια κορυφαία ημέρα της σύγχρονης ιστορίας μας” αναφέρει με ανάρτησή της στο Instagram η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, με αφορμή την ιστορική αυτή επέτειο της στα Ιωάννινα.

Και συνεχίζει γράφοντας: “Ημέρα τιμής και μνήμης για όλους εκείνους που έδωσαν τον ηρωικό αγώνα για την ένωση της Ηπείρου με την Ελλάδα. Σε κάθε βήμα στην πόλη συναντά κανείς την πνευματικότητα και την καλαισθησία, τη διασταύρωση των πολιτισμών, τη θρησκευτικότητα και την πρόοδο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρακολούθησα τη συναρπαστική ιστορία της Ηπείρου να εκτυλίσσεται μέσα στους αιώνες. Στο Βυζαντινό, στοιχεία από την κληρονομιά της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας και τις πολιτιστικές παραδόσεις της Ανατολής εμβαπτίζονται στη χριστιανική πίστη, ενώ στο Φετιχιέ Τζαμί, συναντιούνται η βυζαντινή κληρονομιά με την οθωμανική τέχνη. Η ατμόσφαιρα της συναγωγής προκαλεί δέος και μας καλεί σε στοχασμό. Στο Μουσείο της Αργυροτεχνίας, κάθε έκθεμα αντανακλά την ανάγκη για ομορφιά”.

Χθες, η ΠτΔ παρέστη στη δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοί τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων