20/02/2022 20/02/2022 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022. Μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι “οι ουσιαστικές δράσεις της Ιμβριακής Ένωσης, σε συνδυασμό με τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση...
20 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2022 - 20:43

ΠτΔ: Οι εργώδεις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη ενισχύουν την παρουσία του Ελληνισμού της Ίμβρου

Διαδώστε:
ΠτΔ: Οι εργώδεις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη ενισχύουν την παρουσία του Ελληνισμού της Ίμβρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022. Μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι “οι ουσιαστικές δράσεις της Ιμβριακής Ένωσης, σε συνδυασμό με τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της παρουσίας του Ελληνισμού της Ίμβρου, διατηρώντας ζωντανή τη συλλογική μνήμη και την ξεχωριστή ιστορία των Ιμβρίων”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο τον χαιρετισμό:

«Αγαπητοί ομογενείς,

Αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στην κοπή της πίτας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.

Εύχομαι υγεία, ευτυχία και προκοπή σε εσάς και τους οικείους σας.

Οι ουσιαστικές δράσεις της Ιμβριακής Ένωσης, σε συνδυασμό με τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της παρουσίας του Ελληνισμού της Ίμβρου, διατηρώντας ζωντανή τη συλλογική μνήμη και την ξεχωριστή ιστορία των Ιμβρίων.

Η επαναλειτουργία των ομογενειακών σχολείων όλων των βαθμίδων στην Ίμβρο – και με την δική σας βεβαίως στήριξη – συνιστά αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη, η οποία συμβάλλει στην παλιννόστηση Ιμβρίων στην πατρογονική τους εστία.

Θα πρέπει όμως να ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες εκ μέρους των τουρκικών Αρχών, με στόχο να υπάρξουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την επαύξηση της παρουσίας των Ιμβρίων στο νησί και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία, όπως έχω ξαναπεί, θα πρέπει να μεταβάλει την στάση της έναντι της Ελληνικής Μειονότητας και να εφαρμόσει στο ακέραιο όλα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης για τις μειονότητες, καθώς και τις διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία θα παραμείνει σταθερός αρωγός και συνοδοιπόρος στις άοκνες προσπάθειές σας, για την αποκατάσταση των αδικιών που οι Ίμβριοι έχουν διαχρονικά υποστεί.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και πάλι ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος!»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων