26/10/2021 26/10/2021 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρευρέθη στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Αμέσως μετά την Δοξολογία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 15:12

ΠτΔ: Βαθιά ριζωμένη η σχέση Θεσσαλονίκης – Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
ΠτΔ: Βαθιά ριζωμένη η σχέση Θεσσαλονίκης – Αγίου Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρευρέθη στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αμέσως μετά την Δοξολογία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός τους να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά σε όλους».

 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων