17/06/2023 17/06/2023 Άνεμοι έως και 7 μποφόρ πνέουν στην περιοχή που ερευνούν οι ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου. Κάθε περιθώριο εξαντλούν οι ελληνικές Αρχές για την εύρεση αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 ανοιχτά της Πύλου. Όπως αναφέρει επίσημη ενημέρωση από...
17 Ιουνίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 19:41

Πύλος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Διαδώστε:
Πύλος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Άνεμοι έως και 7 μποφόρ πνέουν στην περιοχή που ερευνούν οι ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου.

Κάθε περιθώριο εξαντλούν οι ελληνικές Αρχές για την εύρεση αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 ανοιχτά της Πύλου.

Όπως αναφέρει επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στην περιοχή επιχειρούν μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχείρησαν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο Λιμενικού Σώματος.

Τις προσπάθειες των διασωστών δυσχεραίνουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, όπου πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Στην εισαγγελία Καλαμάτας το πρωί της Δευτέρας οι 9 κατηγορούμενοι

Παράλληλα, πλησιάζει ώρα της απολογίας για τους 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στην εισαγγελία Καλαμάτας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ένας εξ αυτών έχει ομολογήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων