18/03/2021 18/03/2021 Εντυπωσιακή θα είναι φέτος η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εφόσον συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ωστόσο θα τη δούμε μόνο από την τηλεόραση… Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και δεν αφορούν μόνο το εορταστικό κομμάτι, αλλά και τις κατευθυντήριες για την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού....
18 Μαρτίου, 2021 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2021 - 12:20

Πυρετώδεις ετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Διαδώστε:
Πυρετώδεις ετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εντυπωσιακή θα είναι φέτος η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εφόσον συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ωστόσο θα τη δούμε μόνο από την τηλεόραση…

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και δεν αφορούν μόνο το εορταστικό κομμάτι, αλλά και τις κατευθυντήριες για την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ήδη στις πρόβες που γίνονται σε διάφορα στρατόπεδα εφαρμόζονται πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Η παρέλαση θα γίνει στο Σύνταγμα, αλλά χωρίς θεατές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης και στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης.

Παράλληλα, θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Στον αττικό ουρανό θα πετάξουν «ραφάλ», ίσως και αμερικανικά αεροσκάφη, και για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους τα ελικόπτερα kiowa του στρατού ξηράς.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα συμμετέχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρίγκηπας Κάρολος και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων