15/06/2020 15/06/2020 Οι πρώτες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου για το δυσάρεστο περιστατικό της ολοσχερούς πυρκαγιάς στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας: «Δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη βραδιά και για τη Μητρόπολη και για την περιοχή ολόκληρη και για τη Μονή οπωσδήποτε. Μέσα σε τρία χρόνια, δεύτερη φορά, να πιάνει το μοναστήρι φωτιά και δεν ξέρουμε ακριβώς...
15 Ιουνίου, 2020 - 2:40
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 3:34

Πυρκαγιά Ι.Μ. Βαρνάκοβας: Δηλώσεις Μητροπολίτη Θεοκτίστου

Διαδώστε:
Πυρκαγιά Ι.Μ. Βαρνάκοβας: Δηλώσεις Μητροπολίτη Θεοκτίστου

Οι πρώτες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου για το δυσάρεστο περιστατικό της ολοσχερούς πυρκαγιάς στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας: «Δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη βραδιά και για τη Μητρόπολη και για την περιοχή ολόκληρη και για τη Μονή οπωσδήποτε. Μέσα σε τρία χρόνια, δεύτερη φορά, να πιάνει το μοναστήρι φωτιά και δεν ξέρουμε ακριβώς από που προήλθε. Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, λένε ότι και η εικόνα έχει καεί. Έτσι μάς είπαν, δε γνωρίζουμε τίποτε περισσότερο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης, εμφανώς στεναχωρημένος, ιδιαιτέρως προβληματισμένος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ι.Μ. Βαρνάκοβας, εικόνες από ότι βρέθηκε μέσα στον καμένο Ιερό ναό με τις πρώτες έρευνες:

 

 

ΔΕΙΤΕ – Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ:

 

 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ (ΠΗΓΗ: NAFPAKTIANEWS):

23:30: Η εικόνα της Παναγίας ήταν μέσα στον ναό και αυτήν την ώρα προσπαθούν να δουν εάν έχει σωθεί.

23:43: Δυστυχώς, τα νέα είναι πολύ άσχημα η εικόνα της Παναγίας έχει καεί και βρέθηκε άθικτο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου.

23:59: Στο μοναστήρι φτάνει και ο διοικητής Π.Υ. του νομού κ. Μπόκας , την διεύθυνση της επιχείρησης έχει ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπέκος.

00:06 Ο κ. Πετρούτσος Ιωάννης υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε πριν λίγο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο ότι ο Ιερός Ναός έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η εικόνα και το Ιερό Ευαγγέλιο. Έχουν σωθεί κάποια τάματα.  

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων