09/07/2021 09/07/2021 Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου, η οποία αυτή τη στιγμή εκκενώνεται. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το...
09 Ιουλίου, 2021 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2021 - 18:45

Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στη Λευκίμμη Σουφλίου

Διαδώστε:
Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στη Λευκίμμη Σουφλίου

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου, η οποία αυτή τη στιγμή εκκενώνεται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ακόμα, στην Αλεξανδρούπολη κατευθύνεται και το μεγάλο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, Μπέριεφ, για να βοηθήσει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, μαζί με δύο ελληνικά Πετζετέλ (PZL).

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή πίσω από τα στρατόπεδα που υπάρχουν μετά τον Προβατώνα, ενώ, σύμφωνα με το evros-news.gr, ο δήμος Σουφλίου, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, άρχισαν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος. Την ίδια στιγμή, τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, δυσχεραίνουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων