08/01/2020 08/01/2020 Η νοσηρή αυτή πρακτική τον τελευταίο καιρό, έχει  εξελιχθεί σε αποκρουστικό όσο  και εξοργιστικό για τον λαό μας φαινόμενο.  Η σύληση των εικόνων σε εκκλησάκια και ξωκλήσια ανά την επικράτεια της χώρας μας,  είναι πλέον καθημερινή.      Αυτή τη φορά, ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στην Θάσο, στα ξωκκλήσια του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2020 - 19:03

Πυροβόλησαν εικόνες του Χριστού και της Παναγίας

Διαδώστε:
Πυροβόλησαν εικόνες του Χριστού και της Παναγίας

Η νοσηρή αυτή πρακτική τον τελευταίο καιρό, έχει  εξελιχθεί σε αποκρουστικό όσο  και εξοργιστικό για τον λαό μας φαινόμενο.  Η σύληση των εικόνων σε εκκλησάκια και ξωκλήσια ανά την επικράτεια της χώρας μας,  είναι πλέον καθημερινή. 

 

 

Αυτή τη φορά, ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στην Θάσο, στα ξωκκλήσια του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Μαρίνας. Οι αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου για να  συλλέξουν τα πρώτα στοιχεία, έμειναν εμβρόντητοι από το  θέαμα που αντίκρισαν.  Εικόνες-τοιχογραφίες του Χριστού μας και της Παναγίας, ήταν παραμορφωμένες αφού είχαν πυροβοληθεί από αγνώστους. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρού διαμετρήματος  και φέρεται να ήταν αεροβόλο ή  άλλο, το οποίο έπαιρνε πλαστικές σφαίρες. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται οι αρχές, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιο βλήμα  μέσα στους δύο ναούς.

Οι αστυνομία έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους προκλητικούς δράστες.

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: kavalanews

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων