18/07/2022 18/07/2022 Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τον οικισμό Σακτούρια του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου. Την ίδια ώρα το έτερο μέτωπο σε Καρέ – Αμπελάκι – Κούμους – Αμπελάκι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα...
18 Ιουλίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 19:18

Ρέθυμνο: Προς Αγία Γαλήνη η πυρκαγιά του νότου – Ελέχθηκε σε Καρέ, Κούμους, Αμπελάκι

Διαδώστε:
Ρέθυμνο: Προς Αγία Γαλήνη η πυρκαγιά του νότου – Ελέχθηκε σε Καρέ, Κούμους, Αμπελάκι

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τον οικισμό Σακτούρια του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου.

Την ίδια ώρα το έτερο μέτωπο σε Καρέ – Αμπελάκι – Κούμους – Αμπελάκι έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, η νέα μεγάλη πυρκαγιά του νότου κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν όπως οι φλόγες δεν περάσουν μέσα στον οικισμό Σακτούρια, οπότε φαίνεται να αποφεύχθηκε κάθε κίνδυνος για τα σπίτια των κατοίκων, οι οποίοι είχαν λάβει από νωρίς μήνυμα εκκένωσης.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά κινείται λόγω των ισχυρών ανέμων με κατεύθυνση προς την Αγία Γαλήνη. Τα εναέρια μέσα δεν είχαν καταφέρει να κάνουν ρίψεις στην περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και από ώρα σε ώρα αναμένονται δύο νέα αεροσκάφη τύπου έρικσον, για να επιχειρήσουν από αέρος.

Ταυτόχρονα, στο μέτωπο νότια της πόλης, γύρω από τους οικισμούς Καρέ – Αμπελάκι – Κούμους, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς τα εναέρια μέσα κατάφεραν έγκαιρα πολλές ρίψεις νερού, βοηθώντας καίρια τις επίγειες δυνάμεις.

Πηγή: rethemnosnews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων