27/03/2019 27/03/2019 Αποτελούν τους μελλοντικούς ηγήτορες του Ελληνικού Στρατού. Η παρουσία τους στις Εθνικές παρελάσεις πάντα γίνεται αισθητή από το βροντερό παρών το οποίο δίνουν. Μιλάμε για τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας που ιδρύθηκε το 1828 στο Ναύπλιο και διάγει πλέον την δεύτερη εκατονταετηρίδα ζωής. Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης Τις τελευταίες...
27 Μαρτίου, 2019 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 22:03

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η φωνή των Ευελπίδων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η φωνή των Ευελπίδων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτελούν τους μελλοντικούς ηγήτορες του Ελληνικού Στρατού. Η παρουσία τους στις Εθνικές παρελάσεις πάντα γίνεται αισθητή από το βροντερό παρών το οποίο δίνουν. Μιλάμε για τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας που ιδρύθηκε το 1828 στο Ναύπλιο και διάγει πλέον την δεύτερη εκατονταετηρίδα ζωής.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Τις τελευταίες ημέρες πολλά ειπώθηκαν σχετικά με το αν θα ακουστεί το εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή” κατά την διάρκεια των παρελάσεων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν με την συμφωνία των Πρεσπών. Τελικά στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, το εμβατήριο ακούστηκε από τους σπουδαστές δίνοντας ιδιαίτερη χαρά σε όσους παραβρέθηκαν να την παρακολουθήσουν από κοντά. Κοινή αναφορά της Μακεδονίας και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι η ηγετική φυσιογνωμία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά ο οποίος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους αποφοίτους της σχολής και του Μακεδονικού Αγώνα.

Αξιοσημείωτη είναι η αντίδραση ενός Αστυνομικού ο οποίος κατά την διάρκεια της παρέλασης χειροκροτά αυθόρμητα μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες στο άκουσμα του “Μακεδονία ξακουστή”. Παρακολουθήστε το χαρακτηριστικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων