01/12/2021 01/12/2021 Ενώ η άμβλωση παραμένει νόμιμη και προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον πληθυσμό της Ρωσίας, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε μια εντολή την περασμένη εβδομάδα που συνάδει με όσα κηρύττει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Σύμφωνα με το διάταγμα, απαγορεύεται πλέον στους γιατρούς να προσπαθούν να πείσουν μελλοντικούς γονείς να κάνουν έκτρωση ή να...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 15:00

Ρωσία: Απαγόρευση προτροπής εκτρώσεων μωρών με αναπηρία

Διαδώστε:
Ρωσία: Απαγόρευση προτροπής εκτρώσεων μωρών με αναπηρία

Ενώ η άμβλωση παραμένει νόμιμη και προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον πληθυσμό της Ρωσίας, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε μια εντολή την περασμένη εβδομάδα που συνάδει με όσα κηρύττει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Σύμφωνα με το διάταγμα, απαγορεύεται πλέον στους γιατρούς να προσπαθούν να πείσουν μελλοντικούς γονείς να κάνουν έκτρωση ή να εγκαταλείψουν το παιδί τους σε περιπτώσεις που παρατηρούν ή υποψιάζονται αναπηρίες στο παιδί εντός μήτρας, όπως αναφέρει το Miloserdie.ru.

Οι οδηγίες αυτές βρίσκονται εντός των συστάσεων που απέστειλε το Υπουργείο στις περιφερειακές υγειονομικές αρχές και μάλιστα με την εντολή «να εκτελούνται αυστηρά».

Το έγγραφο καθορίζει τους κανόνες επικοινωνίας μεταξύ ιατρών και εγκύων γυναικών, γονέων, νομίμων εκπροσώπων και συγγενών του παιδιού, όταν εντοπίζονται αναπηρίες.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας «απαγορεύεται», επίσης, «να παρουσιάζουν ένα υποκειμενικό όραμα/μέλλον για τις προοπτικές της ζωής του παιδιού και της οικογένειας».

Οι θεράποντες ιατροί πρέπει πλέον να ενημερώνουν σχετικά με τα μέτρα βοήθειας και υποστήριξης που μπορούν να λάβουν οι γονείς και να παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας με φορείς κοινωνικής προστασίας, υπηρεσίες έγκαιρης βοήθειας και ΜΚΟ με κοινωνικό προσανατολισμό.

Τον Μάιο, ο Mακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος προέτρεψε τις γυναίκες να μην κάνουν εκτρώσεις, αλλά να εμπιστευτούν τα παιδιά τους να τα μεγαλώσει η Εκκλησία, εάν δεν μπορούν να τα φροντίσουν.

Πηγή: orthochristian.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων