31/10/2019 31/10/2019 Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή αναφορικά με τους Χριστιανούς εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. “Η Ρωσία κάνει επίμονες και συνεχείς προσπάθειες για να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Είναι γνωστό...
31 Οκτωβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2019 - 8:22

Ρωσο-ουγγρική στήριξη των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Ρωσο-ουγγρική στήριξη των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή αναφορικά με τους Χριστιανούς εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

“Η Ρωσία κάνει επίμονες και συνεχείς προσπάθειες για να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας έχει κάνει πολλά για να αντιμετωπίσει ένα παγκόσμιο κακό όπως την τρομοκρατία”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Επεσήμανε επίσης, ότι «παρά το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι το λίκνο του Χριστιανισμού, σήμερα οι Χριστιανοί διώκονται από την περιοχή»

“Υπάρχουν δολοφονίες, βιαιοπραγίες και ληστείες, βρισκόμαστε μπροστά στον ξεριζωμό των των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή, και μάλιστα σε μαζική έξοδο, που μας κάνει να ανησυχούμε”, δήλωσε ο Πούτιν.

Και υπογράμμισε ότι ο χριστιανικός πολιτισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ρωσικής ανεξαρτησίας.

“Δεν μπορούμε να δούμε χωρίς δάκρυα τη δεινή κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι ήταν γενικά γνωστό τι συνέβαινε στη Μέση Ανατολή και ότι οι ανάγκες των Χριστιανών ήταν κατανοητές, αλλά ζήτησε από τους ιεράρχες να δώσουν τις εκτιμήσεις τους για την κατάσταση.

Από την πλευρά του ο Ορμπάν υπογράμμισε ότι πριν από λίγα χρόνια η Ευρώπη έθιξε τα ζητήματα σχετικά με τη δοκιμασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.

“Υπήρχαν πολλές απόψεις, ωστόσο, ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι μπορεί να γίνει, ποια βήματα θα επιφέρουν κάποια αποτελέσματα”, δήλωσε ο Ορμπάν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων