15/01/2020 15/01/2020 Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις αξιωματούχου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, σύμφωνα με τον οποίο ο Στάλιν θα μπορούσε να γίνει ένα καλός θρησκευτικός ηγέτης. «Αν δεν είχε απορρίψει τη χριστιανική παράδοση (ή αν δεν είχε απομακρυνθεί) και οι ικανότητές του στις στρατηγικές αποφάσεις και τις παγκόσμιες προοπτικές είχαν συνδυαστεί με τα Ευαγγέλια την ηθική, το...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 9:25

Ρώσος Ιερέας: “Ο Στάλιν θα γινόταν ένας καλός Επίσκοπος”

Διαδώστε:
Ρώσος Ιερέας: “Ο Στάλιν θα γινόταν ένας καλός Επίσκοπος”

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις αξιωματούχου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, σύμφωνα με τον οποίο ο Στάλιν θα μπορούσε να γίνει ένα καλός θρησκευτικός ηγέτης.

«Αν δεν είχε απορρίψει τη χριστιανική παράδοση (ή αν δεν είχε απομακρυνθεί) και οι ικανότητές του στις στρατηγικές αποφάσεις και τις παγκόσμιες προοπτικές είχαν συνδυαστεί με τα Ευαγγέλια την ηθική, το έλεος και τη συγχώρεση, ο Στάλιν θα μπορούσε να γίνει καλός ηγέτης», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνοδικής Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Πατριαρχείου της Μόσχας, πρωτοπρεσβύτερος Μάξιμος Κοζλόφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Business-Online.
«Δεν είμαστε καλβινιστές που πιστεύουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι προορίζονται να χαθούν, ενώ άλλοι σίγουρα θα σωθούν. Έτσι, ο Στάλιν είχε δυνατότητες για σημαντική πρόοδο», δήλωσε.

Σημείωσε επίσης ότι όσο περισσότερα χαρίσματα έχει κάποιος που εγκατέλειψε τον Θεό, τόσο πιο έντονη είναι η πτώση του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων