04/07/2020 04/07/2020 Ο Ερυθρός Σταυρός της Ρουμανίας γιορτάζει 144 χρόνια δραστηριότητας. Ο Ερυθρός Σταυρός της χώρας ιδρύθηκε στις 4 Ιουλίου 1876 και λειτούργησε στην τρέχουσα έδρα του Νοσοκομείου Colţea στο Βουκουρέστι.  Πρόεδρος διετέλεσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων  την περίοδο 2002-2007 ενώ τώρα η πρόεδρος του οργανισμού είναι η Μεγαλειότητά Της Θεματοφύλακας του Στέμματος της...
04 Ιουλίου, 2020 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 16:23

Ρουμανία: 144 χρόνια Ερυθρός Σταυρός

Διαδώστε:
Ρουμανία: 144 χρόνια Ερυθρός Σταυρός

Ο Ερυθρός Σταυρός της Ρουμανίας γιορτάζει 144 χρόνια δραστηριότητας. Ο Ερυθρός Σταυρός της χώρας ιδρύθηκε στις 4 Ιουλίου 1876 και λειτούργησε στην τρέχουσα έδρα του Νοσοκομείου Colţea στο Βουκουρέστι. 

Πρόεδρος διετέλεσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων  την περίοδο 2002-2007 ενώ τώρα η πρόεδρος του οργανισμού είναι η Μεγαλειότητά Της Θεματοφύλακας του Στέμματος της Ρουμανίας Μαργαρίτα, η οποία εξελέγη στη θέση του προέδρου στις 15 Μαΐου 2015.

Με την ευκαιρία της 144ης επετείου της δραστηριότητάς του, η πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο τόνισε ότι ήταν πάντα κοντά σε όλους εκείνους που χρειάζονταν βοήθεια και ελπίδα σε περιόδους πολέμου, λιμού, ξηρασίας, επιδημιών ή φυσικών καταστροφών.

“Είμαι περήφανη και μεταφέρω στους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Ερυθρού Σταυρού της Ρουμανίας τον θαυμασμό μου για τη συμμετοχή, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα που δείχνουν” τόνισε.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Ρουμανίας (CRR) έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Ίδρυσε νοσοκομεία στο Βουκουρέστι και σε διάφορες πόλεις της χώρας.

“Ο Ερυθρός Σταυρός, η ελπίδα όλων στην ειρήνη, όπως στον πόλεμο, δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι μας, από τους νεότερους έως τους παλαιότερους, να την υποστηρίξουμε με ευσέβεια, με ενθουσιασμό, με ατελείωτη αγάπη” είχε δηλώσει η Βασίλισσα Μαίρη (1875 – 1938). (φώτο από την ενεργό δράση της στον Ερυθρό Σταυρό).

Ο Ερυθρός Σταυρός της Ρουμανίας είναι ο μόνος ανθρωπιστικός οργανισμός με λειτουργικό δίκτυο σε όλη τη χώρα της Ρουμανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων