11/03/2024 14/03/2024 Πάνω από το 80% των Ρουμάνων πιστεύει ότι η μείωση της θητείας του προέδρου σε 4 χρόνια είναι καλή ιδέα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διεξήχθη από το INSCOP. Ερωτηθείς τι πιστεύουν για τη μείωση της θητείας του προέδρου σε 4 χρόνια καθώς και για τη θητεία του Κοινοβουλίου και των Δημάρχων, το 82%...
11 Μαρτίου, 2024 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 17:08

Ρουμανία: Πάνω από το 80% των πολιτών θεωρεί καλή ιδέα τη μείωση της θητείας του προέδρου σε 4 χρόνια

Διαδώστε:
Ρουμανία: Πάνω από το 80% των πολιτών θεωρεί καλή ιδέα τη μείωση της θητείας του προέδρου σε 4 χρόνια

Πάνω από το 80% των Ρουμάνων πιστεύει ότι η μείωση της θητείας του προέδρου σε 4 χρόνια είναι καλή ιδέα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διεξήχθη από το INSCOP.

Ερωτηθείς τι πιστεύουν για τη μείωση της θητείας του προέδρου σε 4 χρόνια καθώς και για τη θητεία του Κοινοβουλίου και των Δημάρχων, το 82% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι καλή ιδέα, το 15,3% λέει ότι είναι κακή ιδέα και το 2,7% δεν γνωρίζει ή δεν γνωρίζει δεν απάντα.

Το 48,5% των Ρουμάνων είναι της άποψης ότι είναι καλύτερο ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να συμμετέχουν στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο για να μην υπάρχουν άλλες αντεγκλήσεις και αστάθεια.

Το 49,4% πιστεύει ότι είναι καλύτερο ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να προέρχονται από διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα για να ελέγχουν ο ένας τον άλλον, ακόμη και με κίνδυνο διαπληκτισμών και αστάθειας. Το 2,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν γνωρίζει ή δεν απαντά σε αυτήν την ερώτηση.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων