28/08/2022 28/08/2022 Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον αποκάλεσε “γνήσιο εκφραστή της θυσιαστικής διακονίας προς τον συνάνθρωπο”. “Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο γνωριστήκαμε όταν επισκέφτηκα τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας...
28 Αυγούστου, 2022 - 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2022 - 19:26

Σ. Ζαχαράκη για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας: “Ένας ιεραπόστολος της αγάπης, της φροντίδας, της ανθρωπιάς”

Διαδώστε:
Σ. Ζαχαράκη για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας: “Ένας ιεραπόστολος της αγάπης, της φροντίδας, της ανθρωπιάς”

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον αποκάλεσε “γνήσιο εκφραστή της θυσιαστικής διακονίας προς τον συνάνθρωπο”.

“Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο γνωριστήκαμε όταν επισκέφτηκα τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας στο Κάιρο τον Σεπτέμβριο 2019. Εκεί γνώρισα από κοντά έναν φωτισμένο πνευματικό ηγέτη αλλά κι έναν γνήσιο εκφραστή της θυσιαστικής διακονίας προς τον συνάνθρωπο, έναν ιεραπόστολο της αγάπης, της φροντίδας, της ανθρωπιάς”, έγραψε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Ξεκίνησε από την Κρήτη φτάνοντας στα πέρατα της Αφρικής διατηρώντας πάντα την σεμνότητα, την αξιοπρέπεια, την αρχοντιά και την ευγένεια που διακρίνεις εύκολα μέσα από τις συζητήσεις αλλά κυρίως τις πράξεις κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας στο Πατριαρχείο”.

“Πάντα ανακαλώ τη φράση του: «Μείναμε λίγοι αλλά δεν εγκαταλείπουμε αυτές τις Θερμοπύλες». Την ευχή του να έχουμε!”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων