02/04/2023 02/04/2023 Για τις σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος μιλά – μεταξύ άλλων – σε συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καθημερινή και στον Αλέξη Παπαχελά. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας και δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου. Ακολουθεί η σχετική ερώτηση...
02 Απριλίου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 13:54

Σακελλαροπούλου για Ιερώνυμο: Αμοιβαίος ο σεβασμός – Είναι εξαιρετική προσωπικότητα

Διαδώστε:
Σακελλαροπούλου για Ιερώνυμο: Αμοιβαίος ο σεβασμός – Είναι εξαιρετική προσωπικότητα

Για τις σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος μιλά – μεταξύ άλλων – σε συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καθημερινή και στον Αλέξη Παπαχελά.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας και δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου.

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση και η απάντηση:

Οι σχέσεις σας με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο ξεκίνησαν δύσκολα. Γιατί ήσασταν στα μάτια της Εκκλησίας ενδεχομένως από τους κατεξοχήν υπερασπιστές του αμιγώς κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Οι σχέσεις ήταν όντως δύσκολες: Έχει αλλάξει κάτι στην πορεία;

– Ξέρετε, είναι και πως κανείς ενημερώνεται. Ως προς το κοσμι κό κράτος: Όταν δέχθηκα να αναλάβω τη θέση φυσικά δέχθηκα τον ρόλο κατά το Σύνταγμα. Ενδεχομένως κάποιοι απέβλεπαν στη στάση του σε συγκεκριμένες υποθέσεις του ΣτΕ. Εκεί και πάλι κανείς ψηφίζει με τη συνείδησή του και με το Σύνταγμα. Αυτό είναι πολύ καθαρό νομίζω. Από τη στιγμή που γνωριστήκαμε και μιλήσαμε με τον Μακαριώτατο οι σχέσεις είναι εξαιρετικές. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός, πρόκειται για μια εξαιρετική προσωπικότητα. Αλλά το κλειδί για να έχει κάποιος άποψη για τον άλλον είναι η σχέση να είναι προσωπική και να μη βασίζεται σε τρίτα πρόσωπα ή τρίτα στοιχεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων