04/05/2023 05/05/2023 H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβούν στο Λονδίνο, προκειμένου να παραστούν στην τελετή στέψης του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου Γ’. Κληρονόμος του θρόνου εδώ και 70 χρόνια, ο Κάρολος θα στεφθεί επίσημα σε μια μεγαλοπρεπή και βαθιά θρησκευτική τελετή. Χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν...
04 Μαΐου, 2023 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 0:45

Σακελλαροπούλου και Χριστοδουλίδης στη στέψη του Καρόλου Γ΄

Διαδώστε:
Σακελλαροπούλου και Χριστοδουλίδης στη στέψη του Καρόλου Γ΄

H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβούν στο Λονδίνο, προκειμένου να παραστούν στην τελετή στέψης του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου Γ’.

Κληρονόμος του θρόνου εδώ και 70 χρόνια, ο Κάρολος θα στεφθεί επίσημα σε μια μεγαλοπρεπή και βαθιά θρησκευτική τελετή. Χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και στους γύρω δρόμους του κεντρικού Λονδίνου για να παρακολουθήσουν μια λαμπρή επίδειξη βρετανικής μεγαλοπρέπειας.

Η τελετή θα αρχίσει στις 11 π.μ. (1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Παρίσι την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, μεταβαίνει απόψε στο Λονδίνο. Στην τελετή στέψης του Βασιλιά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Στο περιθώριο της τελετής στέψης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί αύριο το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κοινοπολιτεία, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της, στο Marlborough House, στην παρουσία και του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και των αρχηγών κρατών των μελών της Κοινοπολιτείας.

Θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση ανάμεσα στους ηγέτες με θέμα «Το Μέλλον της Κοινοπολιτείας, με επίκεντρο τη Νεολαία».

Ακολούθως, οι ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις/τους συζύγους τους θα παραστούν σε δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς και η σύζυγος του στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την τελετή στέψης.

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή 7 Μαΐου.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ / Φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων