05/11/2020 05/11/2020 Συγκινητικές ήταν και παραμένουν οι προσπάθειες εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου να περισώσει ιερές εικόνες, ιερά σεβάσματα και ότι άλλο δύναται να διασωθεί για την σταδιακή αποκάτασταση των ζημιών στις πληγείσες εκκλησίες της νήσου. Θυμίζουμε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, με τις...
05 Νοεμβρίου, 2020 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2020 - 21:50

ΣΑΜΟΣ: Περισώζοντας τα ιερά στα συντρίμια των εκκλησιών

Διαδώστε:
ΣΑΜΟΣ: Περισώζοντας τα ιερά στα συντρίμια των εκκλησιών

Συγκινητικές ήταν και παραμένουν οι προσπάθειες εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου να περισώσει ιερές εικόνες, ιερά σεβάσματα και ότι άλλο δύναται να διασωθεί για την σταδιακή αποκάτασταση των ζημιών στις πληγείσες εκκλησίες της νήσου.

Θυμίζουμε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες, κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά.

Το τίμημα για τις εκκλησίες και του κατοίκους του νησιού ήταν βαρύ, όπως αυτό αποθανατίστηκε απο τους φωτογραφικούς και τηλεοπτικούς φακούς.

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: Ανεπανόρθωτες καταστροφές στον Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων