09/05/2024 09/05/2024 Έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία, την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας να τιμάται η άφιξη της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Καμαριώτισσας με θαυμαστό τρόπο στο λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, προερχόμενη από τις Καμάρες της Προποντίδας, από όπου έχει λάβει και το προσωνύμιο της. Έτσι λοιπόν και σήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Καμαριώτισσας,...
09 Μαΐου, 2024 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 14:50

Σαμοθράκη: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Παναγίας Καμαριώτισσας

Διαδώστε:
Σαμοθράκη: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Παναγίας Καμαριώτισσας

Έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία, την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας να τιμάται η άφιξη της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Καμαριώτισσας με θαυμαστό τρόπο στο λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, προερχόμενη από τις Καμάρες της Προποντίδας, από όπου έχει λάβει και το προσωνύμιο της.

Έτσι λοιπόν και σήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Καμαριώτισσας, στο ομώνυμο χωριό της Σαμοθράκης, καθώς και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από σχεδόν σύσσωμο το ιερατείο του νησιού και του Σαμοθρακίτη Αρχιμανδρίτη Δαυίδ από την Αλεξανδρούπολη. Παραβρέθηκαν οι πολιτικοί και ένστολοι άρχοντες του νησιού και πλήθος πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων