13/01/2021 13/01/2021 Ο Γέροντας της προσευχής, που έγινε Άγιος στην προσευχή μας. Σαν σήμερα στις 13 Ιανουαρίου 2015 έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Μοναχού Παϊσίου και πλέον ο Γέροντας, που προσευχόταν για όλη την Οικουμένη, έγινε ένας Οικουμενικός Άγιος στην προσευχή του καθενός μας.   Στις 13 Ιανουαρίου 2015 ήμουν 20 ημέρες χειροτονημένος Ιερέας και είχα την...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 19:46

Σαν σήμερα η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Σαν σήμερα η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου

Ο Γέροντας της προσευχής, που έγινε Άγιος στην προσευχή μας.

Σαν σήμερα στις 13 Ιανουαρίου 2015 έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Μοναχού Παϊσίου και πλέον ο Γέροντας, που προσευχόταν για όλη την Οικουμένη, έγινε ένας Οικουμενικός Άγιος στην προσευχή του καθενός μας.

 

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 ήμουν 20 ημέρες χειροτονημένος Ιερέας και είχα την ευλογία να ζήσω αυτή την ανείπωτη χαρά της Αγιοκατάταξης του Αγίου Παϊσίου, ενός Πνευματικού γίγαντα της σύγχρονης εποχής τον οποίο τον γνωρίζαμε μέσα από τις θαυμαστές ιστορίες αυτών που τον είχαν επισκεφθεί, αλλά κι εδώ, στην δική μου μικρή περιοχή των Τρικάλων, από έναν γείτονα μου και πνευματικό φίλο του Αγίου, που είχε βάλει την εικόνα του γέροντα στον μουσαμά του αγροτικού του αυτοκινήτου…

Ναι, καλά διαβάσατε, στον μουσαμά του αγροτικού… Με εκτύπωση… “Άγιος Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης” έγραφε και η εικόνα του σε έκανε να λες από μικρό παιδί: τι όμορφος παππούλης είναι αυτός!

Χωρίς να τον ξέρουμε, από μικρά παιδιά γνωρίζαμε την ύπαρξη του από την εικόνα αυτή και μετέπειτα από τις διηγήσεις που ακούγαμε… Την ημέρα της Αγιοκατάταξης “έτυχε” να λάβω και μια πρόσκληση να παραστώ σε ένα γεύμα και εκεί είχα την ευκαιρία “όλος τυχαίως” να προσκυνήσω και να ασπαστώ μια φανέλα, που ευωδίαζε, του Αγίου Παϊσίου. Την ίδια ημέρα έλαβα και ένα δώρο από έναν φίλο μου, πάλι “όλος τυχαίως”, τον βίο του Αγίου Παϊσίου και… “όλος τυχαίως”, που λένε ορισμένοι στη ζωή τους, γιατί θεωρούν ότι τα πάντα τα φέρνει η τύχη (κούνια που τους κούναγε που έλεγε και ο Άγιος) στη ζωή, εκείνη την ημέρα έλαβα και το μήνυμα μίας γυναίκας, η οποία είχε καρκίνο και προσευχόταν στον Γέροντα να ήταν οι εξετάσεις της καθαρές και -ω του Θαύματος!- τίποτα πλέον δεν την ταλαιπωρούσε…

Ας είναι, αγαπητοί μου αδελφοί, συνοδοιπόρος ο Άγιος στη ζωή μας, να τον έχουμε πρεσβευτή προς Τον Τριαδικό Θεό, να μας ευλογεί και να μας χαριτώνει από την Θριαμβεύουσα Εκκλησία και εμείς ως ταπεινοί άνθρωποι να μιμούμαστε την απλότητα του, την ταπείνωση που είχε στην ζωή του, την ευλάβεια του και την αγάπη του προς την προσευχή, το όπλο μας έναντι των πειρασμών….

– Ο Ανάξιος –

Υποσημειώνω ότι “όλος τυχαίως” την ώρα που γραφόταν αυτό το κομμάτι για τον Άγιο Παΐσιο πέρασε το εν λόγω αγροτικό και κατάφερα να το φωτογραφήσω για του λόγου το αληθές… Πάλι “όλος τυχαίως”… Θαυμαστές στιγμές της παρουσίας του Αγίου και όλων των Αγίων μας στην ζωή μας!

Πηγή: Ενορία Μεγάρχης, σελίδα facebook

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων