27/12/2021 27/12/2021 H φωτογραφία είναι από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ένα από τα πέντε νοσοκομεία στα οποία ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί Ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 27 Δεκεμβρίου του 2020, σε πέντε από τα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό», το «Σωτηρία», το «Αττικόν», το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο» Βούλας...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2021 - 8:59

Σαν σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Σαν σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα
H φωτογραφία είναι από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ένα από τα πέντε νοσοκομεία στα οποία ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί

Ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 27 Δεκεμβρίου του 2020, σε πέντε από τα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό», το «Σωτηρία», το «Αττικόν», το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο» Βούλας ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19. Το επίσημo πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τότε επιβεβαίωνε την πληροφορία που μετέδωσε κατά αποκλειστικότητα το πρακτορείο Ορθοδοξία, ότι ο πρώτος που θα εμβολιαζόταν από την πλευρά της Εκκλησίας θα ήταν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος.

Της Ευγενίας Δίτσα

Ο πρώτος εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού στη χώρα πραγματοποιήθηκε στις 13.00 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο «Ευαγγελισμό», ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε, την ίδια ημέρα και στο ίδιο νοσοκομείο με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είχε δηλώσει ο τότε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ήταν παρών στον Ευαγγελισμό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εμβολιασμών εκείνης της ημέρας είχε ως εξής:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ένα χρόνο μετά, σήμερα αναμένουμε την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον -μαζί με τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και τη δράση της, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται η ανακοίνωση της διεύρυνσης των κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου έχει ανακοινωθεί ως απαραίτητη από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και την κυβέρνηση, ενώ τα στοιχεία που αφορούν στους εμβολιασμούς παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων