18/03/2020 18/03/2020 Την ώρα που Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, έχουν ήδη αρχίσει να τελούν και να μεταδίδουν Ιερές Ακολουθίες εκμεταλλευόμενοι το “παραθυράκι” που αφήνει η  Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και η ΕΡΤ με την κάλυψη της Θείας Λειτουργίας και των Χαιρετισμών από τον Καθεδρικό  Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας. Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ επικοινώνησε...
18 Μαρτίου, 2020 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 15:55

Σε “απευθείας σύνδεση” από τη Μητρόπολη – Τι ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Διαδώστε:
Σε “απευθείας σύνδεση” από τη Μητρόπολη – Τι ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Την ώρα που Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, έχουν ήδη αρχίσει να τελούν και να μεταδίδουν Ιερές Ακολουθίες εκμεταλλευόμενοι το “παραθυράκι” που αφήνει η  Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και η ΕΡΤ με την κάλυψη της Θείας Λειτουργίας και των Χαιρετισμών από τον Καθεδρικό  Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας.

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη, ο οποίος τόνισε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον διευθυντή της ΕΡΤ  κ. Κωνσταντίνο Ζούλα και έχει κανονιστεί η ΕΡΤ να καλύψει και την ακολουθία των Χαιρετισμών. Νωρίτερα, το Πρακτορείο επικοινώνησε με τον Πρωτοσύγκελο της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βαρνάβα Θεοχάρη αλλά και με τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Θωμά Συνοδινό λαμβάνοντας την απάντηση ότι θα μεταδίδεται η Θεία Λειτουργία από την κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΡΤ

“Η ΕΡΤ κατόπιν συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και εφαρμόζοντας τη νέα απόφαση της κυβέρνησης (ΚΥΑ 2867/Υ1), η οποία ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τέλεση Λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό της τηλεοπτικής και της ραδιοφωνικής της μετάδοσης με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του Μέσου, ενημερώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει και τις προσεχείς εβδομάδες να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών τις Θείες Λειτουργίες που θα διεξάγονται αποκλειστικά προς το σκοπό της μετάδοσής τους, χωρίς την παρουσία πολιτών».

«Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2, ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των Χαιρετισμών της Παρασκευής και της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής, με ταυτόχρονη ραδιοφωνική μετάδοσή τους και από το Πρώτο Πρόγραμμα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων