15/02/2021 15/02/2021 Έντονες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με την “Μήδεια” να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας Από τις 5:30 π.μ. έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών -Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως και τη Λαμία. Οι...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 8:23

Σε εξέλιξη η Μήδεια- Έκλεισε η Εθνική Οδός

Διαδώστε:
Σε εξέλιξη η Μήδεια- Έκλεισε η Εθνική Οδός

Έντονες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με την “Μήδεια” να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας

Από τις 5:30 π.μ. έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών -Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως και τη Λαμία. Οι οδηγοί καθοδηγούνται από αστυνομικούς και με αναστροφή αλλάζουν πορεία επιστρέφοντας εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί στο επόμενο τρίωρο.
Προβλήματα υπάρχουν και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας. Από τον κόμβο των Βιλίων μέχρι τα Βίλια, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.
Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ) μέχρι τη θέση Άγ. Πέτρος, στην Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ THΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κίνηση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

Σε όλο το τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας, από 56,728 έως 121,250 χ/θ.
Στο τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. Φθιώτιδας, από 121,250 έως 194,958 χ/θ (διόδια Αγίας Τριάδας).
Στη νέα εθνική οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από κόμβο Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας έως κόμβο Σχηματαρίου.
Στην εθνική οδό Θηβών – Χαλκίδας, από διασταύρωση Δροσιάς έως διασταύρωση Ριτσώνας.
Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Οι επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα, στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις.

Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων