04/11/2021 04/11/2021 Μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά...
04 Νοεμβρίου, 2021 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 18:56

Σε καμία χώρα της Ευρώπης μέτρα εισόδου σε χώρους λατρείας

Διαδώστε:
Σε καμία χώρα της Ευρώπης μέτρα εισόδου σε χώρους λατρείας

Μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας». Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).

Κυβερνητικες πηγές σημειώνουν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

 

ΔΕΙΤΕ – Τηλεφωνική Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων