27/09/2021 27/09/2021 Στο Αρκαλοχώρι, έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών αλλά και να προεδρεύσει σύσκεψης για την επόμενη ημέρα για το Αρκαλοχώρι αλλά και την Κρήτη, με πρωταρχικό μέλημα φυσικά, τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι μετά τον ισχυρό σεισμό. Σημειώνεται ότι ο δήμος έχει...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:49

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μινώα

Διαδώστε:
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μινώα

Στο Αρκαλοχώρι, έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών αλλά και να προεδρεύσει σύσκεψης για την επόμενη ημέρα για το Αρκαλοχώρι αλλά και την Κρήτη, με πρωταρχικό μέλημα φυσικά, τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι μετά τον ισχυρό σεισμό. Σημειώνεται ότι ο δήμος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

“Την επιστήμη την ακούμε και την ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Εμείς κάνουμε την πολιτική διαχείριση” – είπε ο κ.Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι η αρχή των ενεργειών θα γίνει με την αξιολόγηση των κτιρίων.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επέμεινε στο θέμα, τονίζοντας πως “ζητούμενο είναι το που θα μείνουν οι άνθρωποι απόψε” και ζητώντας άμεσο έλεγχο δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων,

Ο Υπουργός από την πλευρά του πρότεινε να επιστρατευτούν κι άλλα συνεργεία, ώστε εντός 2 ημερών να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των βασικών κτιρίων.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς όπως είπε “πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα που είναι δύσκολη. Χρειαζόμαστε την στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης”

Ο Υπουργός είπε πως “προχωράμε βήμα βήμα” και δεσμεύτηκε για, ενίσχυση των κλιμακίων, σήμερα κιόλας, για τον άμεσο έλεγχο. “Όσα σπίτια έχουν ρωγμές δεν θα μπουν μέσα μέχρι να ελεγχθούν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και συμπέρασμα”.

Με πληροφορίες από το cretalive.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων