05/05/2020 05/05/2020 ΣΕ ΛΙΓΟ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – Μία συνέντευξη με ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Σεραφείμ, μέσω skype, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την περίοδο της δοκιμασίας αλλά και για την κρίσιμη κατάσταση στην Καστοριά, η οποία μπήκε σε καραντίνα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε για άλλη μια φορά δίπλα στον...
05 Μαΐου, 2020 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2020 - 17:53

ΣΕ ΛΙΓΟ – “Φίμωσαν το στόμα των Χριστιανών για να ικανοποιήσουν άλλους. Σήμερα ο Χριστός ζητάει ομολογητές”

Διαδώστε:
ΣΕ ΛΙΓΟ – “Φίμωσαν το στόμα των Χριστιανών για να ικανοποιήσουν άλλους. Σήμερα ο Χριστός ζητάει ομολογητές”

ΣΕ ΛΙΓΟ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – Μία συνέντευξη με ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Σεραφείμ, μέσω skype, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την περίοδο της δοκιμασίας αλλά και για την κρίσιμη κατάσταση στην Καστοριά, η οποία μπήκε σε καραντίνα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε για άλλη μια φορά δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη ενώ δήλωσε βαθιά ανήσυχος για τον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία

“Ποτέ στην μακραίωνη ιστορία δεν είχαμε επιδημικό περιστατικό από τη Θεία Κοινωνία” είπε ο Σεβασμιώτατος. “Όπου υπάρχει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος, τα φυσικά γίνονται υπερφυσικά”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι όσα συμβαίνουν είναι βλασφημία προς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διότι η ζωή δεν μεταδίδει ποτέ θάνατο. Βρήκαν την ευκαιρία με την πανδημία να χτυπήσουν την Εκκλησία μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Αναφέρθηκε και στην εμπειρία του, τη Μεγάλη Εβδομάδα κατά την διάρκεια της οποίας λειτουργούσε σε άδειες καρέκλες και τα μάτια του έτρεχαν δάκρυα.

Στην συνέντευξή του, εξηγεί για την βιωματική εμπειρία μέσα στην Εκκλησία ενώ μιλά για τους σύγχρονους Αγίους και τα θαύματά τους σε περιόδους λιμοικών νόσων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων