08/08/2021 09/08/2021 Σε πύρινο κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται για ακόμη μια μέρα η χώρα. Πυρκαγιές μαίνονται στους δύο από τους τρείς νομούς όπου βρίσκονται τα κύρια μέτωπα και συγκεκριμένα στην Εύβοια και στην Ηλεία, ενώ αντιθέτως η κατάσταση στην Αττική είναι βελτιωμένη. Την ίδια ώρα, η Ορθοδοξία σε διάφορες γωνιές του πλανήτη εκφράζει την συμπαράσταση της στην...
08 Αυγούστου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 5:08

Σε πύρινο κλοιό για ακόμη μια ημέρα η χώρα – Συμπαράσταση στην Ελλάδα από τον Ορθόδοξο κόσμο στο εξωτερικό

Διαδώστε:
Σε πύρινο κλοιό για ακόμη μια ημέρα η χώρα – Συμπαράσταση στην Ελλάδα από τον Ορθόδοξο κόσμο στο εξωτερικό

Σε πύρινο κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται για ακόμη μια μέρα η χώρα. Πυρκαγιές μαίνονται στους δύο από τους τρείς νομούς όπου βρίσκονται τα κύρια μέτωπα και συγκεκριμένα στην Εύβοια και στην Ηλεία, ενώ αντιθέτως η κατάσταση στην Αττική είναι βελτιωμένη. Την ίδια ώρα, η Ορθοδοξία σε διάφορες γωνιές του πλανήτη εκφράζει την συμπαράσταση της στην Ελλάδα.

 

ΕΥΒΟΙΑ

Εκκενώθηκε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση εκκένωσης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη κοντά στην Βόρεια Εύβοια το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2021.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, η κοινή επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού αφορούσε επτά μοναχές και μια επισκέπτρια οι οποίες είναι καλά στην υγεία τους. Στην Μονή έσπευσαν περιπολικά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα κατόπιν ενημέρωσης από την πλευρά της Μονής για φλόγες και καπνούς που πλησίαζαν απειλητικά. Οι μοναχές και η επισκέπτρια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Λίμνη Ευβοίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και βορειότερα, στις Ροβιές, είχαν εκκενωθεί οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρoπόλεως Χαλκίδος καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Σε Γαλατσώνα, Ελληνικά, Αγριοβότανο οι φλόγες – Εκκενώνονται με μήνυμα του 112 Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί

Τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο έχουν κυκλώσει τα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Λίγο πριν δόθηκε μία μεγάλη μάχη που ξεκίνησε από τις 2:00 τα ξημερώματα για να σωθούν τα Βασιλικά. Εκτός από τους πυροσβέστες βρέθηκαν εκεί δεκάδες εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα.

Ιδιαίτερα ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις με ανθρώπους και μέσα. Όμως το οδικό δίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος του δεν επιτρέπει τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, είτε γιατί διέρχονται μέτωπα της φωτιάς, είτε γιατί έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια.

Οι επιχειρήσεις από τους πυροσβέστες συνεχείς, όμως ελάχιστα τα αποτελέσματα καθώς επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. «Δεν τελειώνουν τα μέτωπα. Όλα τα χωριά είναι ένα μέτωπο. Αλλού επεκτείνεται η φωτιά αλλού έχουμε αναζωπυρώσεις. Δεν παλεύεται η φωτιά με τις μπουλντόζες. Χρειάζονται να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα που ζητάμε» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την πολιτική προστασία στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού Άγγελος Μισιρλής, ενώ προσπαθούν με χωματουργικά μηχανήματα θα δημιουργήσουν μία ζώνη προστασίας στο χωριό Καματριάδες από τα μεσάνυχτα.

Το μέτωπο από Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες έχει ξεπεράσει πλέον τα 8 χιλιόμετρα συνεχίζει και επεκτείνεται προς Αγριοβότανο σε ό,τι αφορά την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια προς την πλευρά της Ιστιαίας.

Ήδη μπαίνουν σε κίνδυνο και τα χωριά Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί που διατάχτηκε η εκκένωση τους. Μοναδική διέξοδος πλέον η θάλασσα. «Να έλθουν όλα τα εναέρια μέσα τώρα στη Βόρεια Εύβοια. Αλλιώς δεν τελειώνει… Δεν φτάνουν μόνο τα μηνύματα» δηλώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, καθώς η εικόνα και οι προτεραιότητες αλλάζουν κάθε στιγμή.

Την ίδια ώρα μεγάλες αναζωπυρώσεις εμφανίζονται στη Μηλιά, τις Αγδίνες και Τσαπουρνιά.

Στο νότιο τμήμα τις τελευταίες ώρες υπάρχει αναζωπύρωση στο Τρούπι. Παρόμοια κατάσταση στα Καλύβια, ενώ η μάχη που δόθηκε για να μην περάσει η φωτιά το Καντήλι μέχρι στιγμής αποδίδει και οι φλόγες δεν έχουν περάσει μέσα στο συμπαγές πευκοδάσος.

 

ΗΛΕΙΑ

Αναζωπυρώσεις στις περιοχές Βίλλια και Δούκας σημειώνονται στην Ηλεία

«Αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί». Επίσης, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «υπάρχει άλλη μία αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετωπίζουν, ώστε να μην προχωρήσει προς την περιοχή Νεράιδα».

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς επίσης και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εξάλλου συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

ATTIKH

Ακόμα καλύτερη μέρα, σε ό,τι αφορά την κατάσταση της πυρκαγιάς στην Αττική, ξημέρωσε σήμερα, την ώρα που ο εφιάλτης συνεχίζεται και εντοπίζεται κυρίως στην Εύβοια, ενώ πολύ δύσκολη νύχτα ήταν και για την Ηλεία και σε εξέλιξη είναι ακόμα τα μεγάλα μέτωπα στη Μεσσηνία και την Ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πουθενά μέτωπο πλέον, παρά μόνο κάποιες εστίες που εμφανίζονται κάθε τόσο στην τεράστια περίμετρο, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Λόγω της καλύτερης κατάστασης, τη νύχτα άνοιξαν από την Τροχαία οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές της πυρκαγιάς, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα οι άνθρωποι που επλήγησαν να κινούνται προς τα σπίτια τους, παραμένουν όμως κάποιοι κλειστοί, ενώ έκλεισαν και νέοι, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι.

Οι νέες διακοπές είναι κυρίως επειδή υπάρχει έντονος καπνός κατά διαστήματα και είναι επικίνδυνη η διέλευση από τους πολίτες, αλλά και για να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι περιοχές, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό της επόμενης μέρας, για την προστασία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και την προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από τυχόν απόπειρες εμπρησμών και κυρίως στα περιαστικά δάση, άλση κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν στα παραπάνω σημεία, ενώ τη νύχτα μπήκε ενεργά στις περιπολίες και ο στρατός, για την επιτήρηση των καμένων και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων.

Από πλευράς αστυνομίας η επιτήρηση γίνεται με ένστολες περιπολίες αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος είναι και ο κόσμος που ενημερώνει άμεσα την αστυνομία για κάθε τι ύποπτο.

Εξαιτίας αυτού, έγιναν και οι τελευταίες τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς και συγκεκριμένα του 43χρονου στο Κρυονέρι προχτές, του 47χρονου χτες στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους, αλλά και σε ένα θάμνο και έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και την αλλοδαπή που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως επίσης προχθές.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στα μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον τιτάνιο αγώνα για να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη, σύμφωνα με την τελευταία πρωινή ενημέρωση, είναι οι εξής:

* Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με πεζοπόρα τμήματα από τη Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

* Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια είναι σε πλήρη εξέλιξη και επιχειρούν 263 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 66 οχήματα, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα 4 Ε/Π και 3Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

* Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου σε περιοχές της Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα ΣμηΕΑ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

* Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου, στην Μέλπεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

* Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στα περισσότερα μέτωπα των πυρκαγιών, συνδρομή στα πεζοπόρα τμήματα παρέχουν στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Κρυονερίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στη δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας το βασικότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη

«Στην δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας υπάρχει το βασικότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχουν επιχειρήσει και δύο αεροπλάνα».

Επίσης, ανέφερε ότι «σημειώθηκε μία αναζωπύρωση στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά οι πυροσβεστες πρόλαβαν να την περιορίσουν».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Βερούτης, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο δήμος Ανατολικής Μάνης έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για την πρώτη καταγραφή ζημιών από την φωτιά και όπως προκύπτει από αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν καμένα σπίτια και ίσως να είναι περισσότερα από αυτά που είχαν εκτιμηθεί τις προηγούμενες ημέρες».

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙΑ

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, τόσο στο μέτωπο της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, όσο και σε γειτονικό μέτωπο στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που πέρασε στην Αρκαδία από την Μέλπεια.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία και συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας.

 

 

Βοήθεια από το Πατριαρχείο Σερβίας

Την πάσχουσα αγάπη του και την υποστήριξή του στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, απευθυνόμενος με επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουν εδώ και μέρες, βλέποντας να χάνεται η περιουσία πολλών ελληνικών οικογενειών, της Εκκλησίας και του κράτους, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μεταφέρει στον κλήρο και τον αδελφό ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φωτιά, τις προσευχές ολόκληρης της Σερβικής Ορθόδοξης οικογένειας, η οποία, όπως έγραψε, δεν έχει ξεχάσει και δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι στο πρόσφατο παρελθόν σχεδόν ο μόνος φίλος της στον μεγάλο πόλεμο ήταν ο αδελφός ελληνικός λαός και η αδελφή ελληνική Εκκλησία. «Η άφθονη βοήθεια που εσείς, οι Έλληνες αδελφοί μας, στείλατε στις Σερβικές χώρες, ήταν για εμάς όχι μόνο υλική: φαγητό, ρούχα, παπούτσια και άλλα απαραίτητα, αλλά κι ένα σημάδι ότι είστε οι στενότεροι φίλοι μας, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αδικία στην οποία ήμασταν εκτεθειμένοι».

Ο πνευματικός ηγέτης του σερβικού ορθόδοξου λαού έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, σήμερα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέτρεψε όλους τους ναούς του Βελιγραδίου και της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου να προβούν στην συλλογή δωρεών για τους τραυματίες αδελφούς και αδελφές στην Ελλάδα σε όλες τις λατρευτικές ακολουθίες μέχρι νεωτέρας.

Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος

 

Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου: Δέηση για τις φωτιές

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος προτρέπει με μήνυμα του τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως να αναπέμπουν στο εξής σε κάθε Ιερά Παράκληση και Θεία Λειτουργία, ικετήρια δέηση με σκοπό την κατάπαυση των πυρκαγιών, την ανακούφιση των πληγέντων και των οικογενειών τους, την ανάπαυση των κεκοιμημένων, καθώς και την ενίσχυση του έργου των πυροσβεστών.

Στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος, αφού παραθέτει την ικετήρια δέηση, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

“Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μαίνονται πάνω από 115 πυρκαγιές που προκαλούν ζημιές και καταστροφές σε πολλές περιοχές. Λόγω του χειρότερου κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και σχεδόν 35 χρόνια μαζί με ισχυρούς ανέμους και ξηρά εδάφη που επιδεινώθηκαν από την ξηρασία, αυτές οι συνθήκες οδήγησαν σε μια άσχημη κατάσταση που δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Καθώς περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται μανιωδώς στην Ελλάδα, μνημονεύουμε στις ένθερμες προσευχές μας όλους τους πληγέντες από αυτή την καταστροφή. Η προσευχή έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να έρθουμε κοντά ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού”.

Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος

 

Ουγκάντα: Η Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας συμπαρίσταται στην Ελλάδα

Μήνυμα συμπαράστασης από την Ουγκάντα στέλνει στην Ελλάδα η Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα.

“Είναι μια τόσο φριχτή στιγμή για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ελλάδα. Οι πυρκαγιές κατακαίουν σχεδόν τα πάντα. Προσευχόμαστε να τους ελεήσει ο Κύριος και να ξεπεράσουν αυτή την καταστροφή”, αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη στο μήνυμα της, αναρτώντας παράλληλα και έναν χάρτη της Ελλάδας που δείχνει τις περιοχές που μαίνονται οι πυρκαγιές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Έρανος για τους πυρόπληκτους

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων