09/09/2020 09/09/2020 Μαίνεται η φωτιά που καίει στον δήμο Σαρωνικού, με τις Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση του οικισμού Όλυμπου. Οι αναζωπυρώσεις που υπάρχουν στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα να καούν σπίτια, με τους κατοίκους να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, κινδυνεύοντας οι ίδιοι κάποιες φορές, και την πυροσβεστική να εκκενώνει τον οικισμό. Προειδοποίηση και εντολή...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2020 - 17:54

Σε πύρινο κλοιό Κερατέα, Ανάβυσσος, Νέα Μάκρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Σε πύρινο κλοιό Κερατέα, Ανάβυσσος, Νέα Μάκρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαίνεται η φωτιά που καίει στον δήμο Σαρωνικού, με τις Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση του οικισμού Όλυμπου.

Οι αναζωπυρώσεις που υπάρχουν στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα να καούν σπίτια, με τους κατοίκους να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, κινδυνεύοντας οι ίδιοι κάποιες φορές, και την πυροσβεστική να εκκενώνει τον οικισμό.

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τον οικισμό εξέδωσε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επίγεια και εναέρια μέσα που προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε δραματικές εικόνες. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής υπάρχουν ερωτηματικά ως προς το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν ακόμη στην περιοχή με λάστιχα στα χέρια, προσπαθώντας να γλυτώσουν τα σπίτια τους.

Δύσκολη η κατάσταση στην Ανάβυσσο

Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί φαίνεται πως έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς εκκενώθηκαν οικισμοί στην Ανάβυσσο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, με τις καιρικές συνθήκες να μη βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή της Νέας Θέριζας και, λόγω των ανέμων, επεκτάθηκε γρήγορα σε γειτονικούς οικισμούς.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι ίδιοι παραμένουν στην περιοχή, παρά τις εντολές να φύγουν, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Γιάννης Κυριακόπουλος, που βρίσκεται στο σημείο, σημείωσε ότι ο κυρίως οικισμός έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο.

«Θέλω να ελπίζω ότι αν μας βοηθήσουν λίγο ακόμη οι συνθήκες, θα μπορέσουμε να πούμε ότι αυτή η πολύ δύσκολη μέρα θα μας βρει νικητές και πιο δυνατούς».

Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε ότι, παρότι ακόμη δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα, έχουν καεί περιουσίες στην περιοχή.

Καλύτερη η εικόνα στη Νέα Μάκρη

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Νέα Μάκρη, με ισχυρές δυνάμεις ωστόσο της πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή να μη βοηθούν στην πυρόσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά στην περιοχή ξεκίνησε από μηχανική βλάβη σε αυτοκίνητο, το οποίο πήρε φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων