11/02/2020 11/02/2020 Ανακίνηση εκ μέρους της αρμόδιας επιτρόπου, του θέματος της καλλιέργειας εθνικής συνείδησης, προκαλεί ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου. Ο κ. Κούλογλου  στην συγκεκριμένη ερώτηση κατήγγειλε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για δηλώσεις της, ότι “η εκμάθηση της Ιστορίας δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει εθνική συνείδηση”. Η Επίτροπος για τα...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 21:04

Η Ε.Ε. καλεί την Ελλάδα να μην αναγράφει το θρήσκευμα

Διαδώστε:
Η Ε.Ε. καλεί την Ελλάδα να μην αναγράφει το θρήσκευμα

Ανακίνηση εκ μέρους της αρμόδιας επιτρόπου, του θέματος της καλλιέργειας εθνικής συνείδησης, προκαλεί ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Ο κ. Κούλογλου  στην συγκεκριμένη ερώτηση κατήγγειλε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για δηλώσεις της, ότι “η εκμάθηση της Ιστορίας δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει εθνική συνείδηση”.

Η Επίτροπος για τα θέματα της Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, απάντησε εξ ονόματος της Επιτροπής, ότι «η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται, δυνάμει του άρθρου 10 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, «τον Μάιο του 2018, το Συμβούλιο εξέδωσε συστάσεις για την προώθηση των κοινών αξιών, της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας. Τα κράτη-μέλη παροτρύνθηκαν να εφαρμόζουν προοδευτικό κλίμα στην τάξη, προάγοντας ανεκτικές στάσεις και να ενθαρρύνουν την κριτική κατανόηση των κυριότερων εξελίξεων στην ιστορία. Τα κράτη-μέλη ανέλαβαν επίσης τη δέσμευση να προωθήσουν τη γνώση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Η Ε.Ε. επιχειρεί να συμμορφώσει τη χώρα μας υπογραμμίζοντας: «η ελληνική αρχή προστασίας των δεδομένων εξέδωσε την απόφαση 28/2019 για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο μηχανογραφικό σύστημα «myschool» και ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα μελετήσει την υπόθεση και θα συμμορφωθεί με την απόφαση της αρχής προστασίας των δεδομένων».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων