04/03/2022 04/03/2022 Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν το τέταρτο επεισόδιο της σειράς “Άγιος Παϊσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό” μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:30 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. H σειρά έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή τους τηλεθεατές οι οποίοι είχαν πολλά να σχολιάσουν και χθες στο twitter. Στο...
04 Μαρτίου, 2022 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 11:34

Σειρά Άγιος Παΐσιος: Και το 4ο επεισόδιο ξεσήκωσε το twitter

Διαδώστε:
Σειρά Άγιος Παΐσιος: Και το 4ο επεισόδιο ξεσήκωσε το twitter

Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν το τέταρτο επεισόδιο της σειράς “Άγιος Παϊσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό” μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:30 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. H σειρά έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή τους τηλεθεατές οι οποίοι είχαν πολλά να σχολιάσουν και χθες στο twitter.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς είδαμε και τα πρώτα πλάνα από την Κόνιτσα. Εκεί που μεγάλωσε ο Άγιος Παΐσιος. Τα πλάνα από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας ενθουσίασαν τους τηλεθεατές οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν τις ομορφιές της Ελλάδας μας.

Τι είδαμε στο 4ο επεισόδιο

Ο Πρόδρομος Εζνεπίδης, πατέρας του Αγίου Παϊσίου, προσπαθεί να σταθεί χωρίς τον πνευματικό του πατέρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει. Εννέα μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη, μαζί με 50 άλλες οικογένειες, φτάνουν επιτέλους στον τόπο όπου θα ριζώσουν. Στη γη της Ηπείρου, στη γη της Κόνιτσα.

Η ζωή ενός μεγάλου Αγίου στην οθόνη

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά, παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει· ένας ευλογημένου ανθρώπου, που κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του φώτιζε με τον πνευματικό του λόγο και την αγάπη του τους συνανθρώπους του προς δόξαν Θεού!

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου έζησε ο Άγιος Παΐσιος, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

Εκτέλεση Παραγωγής: Green Olive Films

Παραγωγή: Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων