13/10/2023 13/10/2023 Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή της Αττικής στις 6.33 το πρωί με επίκεντρο 8 χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ. Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 8:06

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Λαυρεωτικής – Ευθύμιος Λέκκας: Δεν ανησυχούμε, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

Διαδώστε:
Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Λαυρεωτικής – Ευθύμιος Λέκκας: Δεν ανησυχούμε, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή της Αττικής στις 6.33 το πρωί με επίκεντρο 8 χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες. “Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” είπε στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε ότι άλλη τρία χιλιόμετρα την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση ίδιου μεγέθους ανοιτά της Αστυπάλαια σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δυο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων