27/04/2022 27/04/2022 Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα (27/4), στις 22:11 σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Κύπρου. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 22 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Πάφου. Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκε...
27 Απριλίου, 2022 - 8:55

Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν Κύπρο και Κύθηρα

Διαδώστε:
Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν Κύπρο και Κύθηρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα (27/4), στις 22:11 σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Κύπρου. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 22 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Πάφου.

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκε λίγο πριν από τις 05:00 (στις 04:51) και στον θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων (249 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας), σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

4,7 Ρίχτερ από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου – Μανδριών, και εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.

Έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Για τον μετασεισμό που ακολούθησε μετά τα 4,7 Ρίχτερ έκανε αναφορά σε δηλώσεις του στην εκπομπή Αlpha Καλημέρα, ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου.

“Είχαμε έναν προσεισμό στις 10:05 της τάξης των 2,7 ρίχτερ, ακολούθησε σεισμός με 4,7 Ρίχτερ στις 22:11 και ένας αισθητός μετασεισμός στις 11:07 με 3,9 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 20 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάρου”. 

Σημείωσε πως καθημερινά καταγράφονται ένα με δυο μικρούς μη αισθητούς σεισμούς.

“Είναι κάτι φυσιολογικό, είμαστε σε σεισμογενή περιοχή, έχουμε αρκετά ενεργά ρήγματα που είναι αναμενόμενο να έχουμε σεισμούς. Να μην υπάρχει πανικός, υπάρχουν μεγάλα ρήγματα που μπορεί να δώσουν σεισμούς, το πότε θα ενεργοποιηθούν φυσικά δεν το γνωρίζουμε”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων