03/11/2023 03/11/2023 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Εύβοια το πρωί της Παρασκευής. Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια στις 8.26 το πρωί, με επίκεντρο 6 χλμ ανατολικά του Προκοπίου και εστιακό βάθος στα 5 χλμ. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κατέγραψε τον ίδιο σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, ενώ...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 9:34

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην κεντρική Εύβοια

Διαδώστε:
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην κεντρική Εύβοια

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Εύβοια το πρωί της Παρασκευής.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια στις 8.26 το πρωί, με επίκεντρο 6 χλμ ανατολικά του Προκοπίου και εστιακό βάθος στα 5 χλμ. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κατέγραψε τον ίδιο σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, ενώ σημειώθηκε μετασεισμός 3 Ρίχτερ στις 8.51

Είχε προηγηθεί άλλη μια δόνηση μεγέθους 2 Ρίχτερ με επίκεντρο σε μικρή απόσταση 11 Χλμ. ΔΒΔ του Λιμνιώνα Ευβοίας και ακολούθησε άλλη μια στις 8.33 μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές, ενώ ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι.

Για το σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή Μαντουδίου – Λίμνης, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι πρόκειται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα σε χαμηλά και διαφορετικά επίπεδα, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το ιστορικό δεδομένο είναι ότι δεν δίνει η περιοχή μεγάλους σεισμούς και πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων