05/03/2021 05/03/2021 Σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 ρίχτερ στην Ελασσόνα. Ο κ. Χαρδαλιάς παραμένει στο θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) , ενώ με εντολή του στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα...
05 Μαρτίου, 2021 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 8:30

Σεισμός: Ανησυχία και στα Μετέωρα – Έκτακτη σύσκεψη

Διαδώστε:
Σεισμός: Ανησυχία και στα Μετέωρα – Έκτακτη σύσκεψη

Σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 ρίχτερ στην Ελασσόνα. Ο κ. Χαρδαλιάς παραμένει στο θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) , ενώ με εντολή του στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Την ίδια ώρα ειδικό κλιμάκιο μεταβαίνει στις Ιερές Μονές των Μετεώρων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί ζημιές, καθώς το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε πτώση βράχων.
Όπως γράφει η ιστοσελίδα tameteora.gr ο σεισμός προκάλεσε την αποκόλληση βράχου των Μετεώρων, που έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια και από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της μικρής Αϊάς


Τον κρατικό μηχανισμό συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τον σεισμό στην Ελασσόνα.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε τις ακόλουθες δράσεις:
– Πραγματοποίηση πτήσεων από ελικόπτερα, προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.
– Με μέριμνα της 1ης στρατιάς, κλιμάκιο διοικητικής μέριμνας ανέλαβε την τοποθέτηση σκηνών και παροχή τροφίμων στις πληγείσες περιοχές.
– Μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία προωθήθηκαν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.
– Σε ετοιμότητα τέθηκαν αεροπορικά μέσα και προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.
– Σε ετοιμότητα μίας ώρας έχουν τεθεί οι ομάδες «Δευκαλίων» του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (διασώστες, εκπαιδευμένα σκυλιά κ.α.).
– Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλότητας κτιρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων