05/04/2019 05/04/2019 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Αγιογραφίας που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2019, με την καθοδήγηση της Αγιογράφου και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, Κωνσταντίνας Στεφανάκη.   Οι συμμετέχοντες –οι οποίοι προέρχονταν από τη Φινλανδία και τη Σουηδία– παράλληλα με τα μαθήματα Αγιογραφίας, στα οποία ιστόρησαν την Εικόνα της...
05 Απριλίου, 2019 - 20:24

Σεμινάριο Αγιογραφίας με συμμετέχοντες από Φινλανδία και Σουηδία

Διαδώστε:
Σεμινάριο Αγιογραφίας με συμμετέχοντες από Φινλανδία και Σουηδία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Αγιογραφίας που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2019, με την καθοδήγηση της Αγιογράφου και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, Κωνσταντίνας Στεφανάκη.

 

Οι συμμετέχοντες –οι οποίοι προέρχονταν από τη Φινλανδία και τη Σουηδία– παράλληλα με τα μαθήματα Αγιογραφίας, στα οποία ιστόρησαν την Εικόνα της «Ενθρόνου Μητέρας του Ιησού Χριστού», είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς και μετέπειτα να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη επετειακή ομιλία του Ιδρύματος.

 

 

 

Κατά την επίσημη δεξίωση που ακολούθησε, ο κ. Lars Olofsson εξέφρασε εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων τις ευχαριστίες για την φιλοξενία προς το Ίδρυμα. Οι συμμετέχοντες μέσα από τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, εξέφρασαν πως αισθάνθηκαν ότι βρίσκονται στην πηγή των πρωτότυπων εικόνων και ανυπομονούν να έλθουν και πάλι, κατά το επόμενο έτος.

Επίσης, παράλληλα με τα μαθήματα Αγιογραφίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το νέο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής Γωνιάς και την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Βαρύπετρο, ενώ παρακολούθησαν ομιλία με θέμα: «Εικονίζοντας», που αφορούσε την Ιστορία και τη Θεολογία της Εικόνας, από τις Επιστημονικές Συνεργάτιδες της ΟΑΚ, Αικατερίνη Καρκαλά και Δρα Μαρία Χατζηαποστόλου.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, απένειμε τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής, κάνοντας αναφορά για τη σχέση του Αγιογράφου με την Εικόνα που ιστορεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων