17/06/2021 17/06/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ισαύρου στα Μελίκια στη Νότια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μερικά απο τα κρίσιμα σημεία των αναφορών του, από του Ιερού Βήματος, ήταν τα εξής: Τι ζητούμε από τους αγίους της πίστεώς μας, από τους μάρτυρες;...
17 Ιουνίου, 2021 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 20:25

Διώκεται ύπουλα η πίστη στον Χριστό – Σφραγίστηκαν οι ναοί μας

Διαδώστε:
Διώκεται ύπουλα η πίστη στον Χριστό – Σφραγίστηκαν οι ναοί μας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ισαύρου στα Μελίκια στη Νότια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μερικά απο τα κρίσιμα σημεία των αναφορών του, από του Ιερού Βήματος, ήταν τα εξής:

Τι ζητούμε από τους αγίους της πίστεώς μας, από τους μάρτυρες; Ζητούμε να γιγαντωθεί και η δική μας πίστη. Να γεμίσει εσωτερικά η ζωή μας από το θέλημα του Θεού. Κι εμείς ζούμε σε δύσκολες στιγμές. Τότε διώκονταν φανερά η πίστη στον Χριστό. Σήμερα διώκεται ύπουλα. Ενοχλούνται πολλοί από την παρουσία του Θεού. Και βγαίνουν νόμοι εναντίον της πίστεως, του κλήρου, εναντίον της Εκκλησίας. Το ίδιο έγινε και στην πατρίδα μας. Σφραγίστηκαν οι ναοί μας, απαγορεύτηκε η θεία κοινωνία, παραβιάστηκε η ελευθερία μας. Οι νόμοι απομάκρυναν τον άνθρωπο από τον άνθρωπο και επιχειρήθηκε με την προπαγάνδα να τονιστεί ότι και η μετοχή στο σώμα και στο αίμα του Χριστού φέρει κίνδυνο. Οι πιστοί καλούμαστε να αποδείξουμε ότι η πίστη μας στον Χριστό είναι το κέντρο της ζωής μας. Πρόοδος δεν είναι μόνο η επιστήμη και η τεχνολογία. Οι άγιοι αντιστάθηκαν στο πνεύμα της αρνήσεως του Χριστού και πλήρωσαν την αντίσταση με το αίμα τους. Μίμηση των μαρτύρων σημαίνει αντίσταση σε όσους μας θέλουν ρομπότ, σε όσους μας θέλουν να μην έχουμε σκέψη και ελευθερία. Ας κρατήσουμε λοιπόν τις παραδόσεις μας.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφηγήθηκε το συναξάρι του αγίου Ισαύρου, μάρτυρα της πρώτης Εκκλησίας, ο οποίος διετέλεσε μαθητής του αποστόλου Παύλου και μαρτύρησε στο Ιλλυρικό, στην περιοχή της Απολλωνίας, η οποία διετέλεσε διοικητικό εξάρτημα της νήσου Κερκύρας. Τιμούμε σήμερα τους μάρτυρες, διότι το αίμα τους εξακολουθεί να μιλά στις καρδιές των πιστών. Μας μιλούν με την ζωή, το μαρτύριο, την παρρησία την οποία έχουν στον Κύριό μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο των ενοριών Ποταμίου και Μελικίων π. Γεώργιο Στασινούλα, ενώ χειροθέτησε σε αναγνώστη και τον κ. Θεόδωρο Πανδή, ο οποίος είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων